GasGasillä oli taloudellisia ongelmia aiemmin tänä kesänä, ja yrityksen omistaja, Black Toro Capital, kääntyi KTM:n puoleen varmistaakseen GasGasin moottoripyörien ja Torrotin sähköpyörien tuotannon jatkuvuuden.

– Tämä edustaa suurta askelta eteenpäin projektissamme vakauttaa GasGasin asemaa maailman johtavana trial-pyörien valmistajana, se mahdollistaa myös sen, että pystymme rakentamaan uuden kasvun vaiheen GasGasille julkistamalla uusia huipputeknisiä malleja parhaan mahdollisen yhteistyökumppanin kanssa, Black Toro Capitalin johtava partneri Ramon Betolaza totesi. 

Sopimuksen yksityiskohtia ei ole julkistettu, ja kauppa odottaa myös kilpailuviranomaisten hyväksyntää, mutta Motorcyclen mukaan KTM ottaa sen myötä haltuunsa 60 % GasGasin osakkeista samalla tavalla kuin silloin, kun Husqvarnasta tuli osa itävaltalaista brändiä.

Black Toro Capital kertoo, että GasGas tulee laajentamaan tuotevalikoimaansa eri segmentteihin ja eri kuutiotilavuusluokkiin, ja sen fokus tulee olemaan nelitahtipyörissä ja sähkömoottoripyörissä sekä -polkupyörissä.

Tällä hetkellä GasGas valmistaa kaksitahtisia kurapyöriä 200-, 250- ja 300 cc:n kokoluokissa, sekä kaksitahtisia trial-pyöriä 125-, 250-, 280- ja 300 cc:n luokissa sekä sähköistä TXE trialmallia.

KTM:lle järjestelyllä on monenlaista hyötyä. Ensinnäkin kaupan myötä se saa suuremman näkyvyyden ja läsnäolon Espanjassa sekä pääsyn GasGasin ja Torrotin tuotantolaitoksiin Girongissa. Lisäksi se on konsernin kolmas tuotemerkki KTM:n ja Husqvarnan lisäksi. KTM saa myös yrityksen sähköisen ajoneuvoteknologian osaamista itselleen.