Kilpailulauantain 19. lokakuuta alkuperäinen aikataulu oli julkaistu sen mukaan, että Säkylän varuskunta-alueella ajettaisiin SM- ja Suomen Cup -pisteistä. Koska näin ei ole ja kyseessä on ainoastaan kansallinen kilpailu, on järjestäjä tiivistänyt aikataulua.

Päivä starttaa naisten, nuorten, V60- ja classic-luokan yhden tunnin mittaisella kilpailulla kello 10:00. Alunperin starttiajaksi oli ilmoitettu kello 9:00.

Aiempina vuosina kello 9:00 on vielä ollut varsin hämärää, joten nyt kuljettajat pääsevät kilpailemaan valoisampana ajankohtana. Lisäksi ne, jotka saapuvat kilpailupaikalle vasta aamulla, saavat yhden tunnin enemmän aikaa nukkumiseen ja / tai matkantekoon.

Toinen startti käynnistyy kello 12:00, jolloin kaksituntiselle taipaleelleen lähtevät A, B, U20, V40, V50 ja harraste. Kuljettajat ryhmitetään lähtöön rankingin mukaan siten, että parhaiten menestyneet ja kovinta kyytiä oletettavasti ajavat kuljettajat ovat eturivissä. Rauhallisempaan tahtiin etenevät ajajat starttaavat heidän perässään. Näin letka venyy mukavasti ensimmäisen noin kymmenen kilometrin mittaisen kierroksen aikana.

Ratkaisun ansiosta kauden päätöksessä saadaan enemmän kuljettajia yhtä aikaa reitille kuin kahdessa erillisessä kahden tunnin kilpailuryhmässä. Cross countryn lajiluonteeseen kuuluu, että reitillä on mahdollisimman monta ajajaa samaan aikaan. Samalla nopeimmat eivät todennäköisesti joudu suuriin ruuhkiin kierroksella jääneitä ohitellessaan. Vastaavasti rauhallisemman ajovauhdin kuljettajat pystyvät vetämään rennosti omaa tahtiaan, kun jatkuvasti ei ole tulossa nopeampia ajajia kierroksella ohi isoissa ryppäissä.

Tunnin kilpailun palkintojenjako järjestetään kello 12:30 ja kahden tunnin kilpailun mahdollisimman pian tulosten julkistamisen jälkeen. Palkinnot jaetaan normaaliin tapaan luokittain.

Kahden starttiryhmän ansiosta kilpailupäivä on normaalia lyhyempi, joten kuljettajat pääsevät hyvissä ajoin kotimatkalle.

Kilpailun ilmoittautuminen on avoinna Suomen Moottoriliiton Motti-palvelussa 12. lokakuuta asti: https://motti.moottoriliitto.fi/sml/fi/publicEvents

Kilpailukeskus sijaitsee viime vuosien tapaan Porin prikaatin varuskunta-alueella osoitteessa Vuorenmaantie 352, Säkylä. Samasta risteyksestä toiseen suuntaan käännyttäessä pääsee Säkylän R2MX Park -motocrossradalle.

Aikataulu la 19.10.2019

  • Lähtö 1: Naiset, Nuoret, V60, Classic
  • 8:00-9:30 ilmoittautuminen ja katsastus
  • 10:00 kilpailu, ajoaika 1h
  • 12:30 palkintojenjako
  • Lähtö 2: A, B, U20, V40, V50, Harraste
  • alkaen klo 10:00 ilmoittautuminen ja katsastus
  • 12:00 kilpailu, ajoaika 2h
  • Palkintojenjako mahdollisimman pian tulosten julkistamisen jälkeen