Kaupparekisterimerkinnät kertovat, että BMW on vaihtanut "M"-kirjaimen joidenkin tie- ja offroad-moottoripyörämalliensa nimen yhteyteen. Kyseessä ovat S 1000 RR, S 1000 XR ja R 1250 GS mallit. 

Kirjain "M" edustaa BMW:n moottoriurheiludivisioonaa, jota on pitkään käytetty huippu-urheilullisten ja -tehokkaiden autojen ja moottoripyörien synnytysalustana. Esimerkkeinä mainittakoon vaikkapa BMW M3 ja S 1000 RR M sportsbike.

Toistaiseksi viime mainitun tuotanto on päättynyt, mutta tilanne saattaa muuttua.

Mikäli BMW:n jättämiin kaupparekisterimerkintöihin on luottaminen, M-versiot edellämainituista pyöristä saattavat nähdä päivänvalon piankin. Siitä ei ole tietoa, miten M-mallit mahdollisesti eroavat alkuperäisistä. Todennäköisesti niiden väritys kuitenkin on BMW:n puna-valko-sininen perinteen mukaan.

Toinen vaihtoehto on, että BMW siirtyy perinteisestä mallimerkinnästä vaihtamalla mallin ensimmäisen kirjaimen yksinkertaisesti "M":ksi. Siten  S 1000 RR M olisi M 1000 RR, S 1000 XR puolestaan M 1000 XR ja R 1250 GS M 1250 GS. Toimenpide toisi merkin moottoripyörien nimeämisen samaan linjaan BMW:n nelipyöräisten kanssa, pohtii Supervisor.

Kolmas vaihtoehto voisi olla koko Motorrad-osaston sulauttaminen moottoriurheiludivisioonaan, mutta se voisi olla tiukkaan toisistaan erillään pysytteleville auto- ja moottoripyörädivisioonalle turhan iso pala kakkua nieltäväksi.

Yleensä BMW:n moottoripyörien mallinimen ensimmäinen kirjain on kuvannut moottoriversiota. Siten K ja S on varattu 4-tai useampisylinterisille rivimoottoreille ja G-kirjain yksisylinterisille. R merkitsee bokserimoottoria ja F rinnakkaistwinejä.

Mallinimen viimeiset kirjaimet ovat puolestaan selventäneet pyörän käyttötarkoitusta: R tarkoittaa Rennsportia, kisakäyttöä siis kuten S 1000 RR:ssä. GS taas tarkoittaa Gelände/Straße (off-road/road) tai Gelände Sportia.