Siitä huolimatta, että oli mukana kolarissa toisessa aika-ajossa, Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) ajoi uuden kierrosennätyksen ja otti Thaimaan Grand Prixissä tulokaskautensa neljännen paalupaikan nuorimpana koskaan. Samalla hän sivuaa Jorge Lorenzon (2008) ja Dani Pedrosan (2006) saavutuksia tulokaskausinaan, ja hänen edellään on ainoastaan Marc Marquez (Repsol Honda Team), jolla niitä on kolme enemmän.

Marquez oli toinen kolaroija Q2:ssa, mutta lähtee kuitenkin itse kisaan kolmosruudusta. Kahden ennätysmiehen väliin kakkoslähtöruutuun kiilasi Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) vieden samalla voimasuhteet Yamahalle 2:1.

Sateisen aamun jälkeen iltapäivällä keli oli kuiva, mutta sää oli jättänyt Danilo Petruccin (Ducati Team) oman onnensa nojaan ensimmäisellä aika-ajojaksolla, ja italialainen oli kovassa vireessä. Myös Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing) ilmoittautui mukaan kärkikamppailuun.

Tämä taistelu käytiin ensin Marquezin, Viñalesin ja Quartararon välisenä, ja sellaisena ja siinä järjestyksessä, mutta kaksi jälkimmäistä paransi myöhemmin. Mutkassa viisi Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP) kolaroi, ja lähti hakemaan varikolta kakkoskisapyöräänsä kellon tikittäessä.

Loppukierrosten aikana Quartararo nousi kärkeen, ja myös Marquez oli vauhdissa. Mutta hallitseva mestari ei kyennyt enää vastaamaan, kun tulokaskuljettaja paransi vielä aikaansa. Numero 93 kolaroi toisen kerran ja luisui pois paalupaikkakamppailusta.

Lopulta Viñales paransi niin ikään ja nappasi kakkosruudun.

Yamahan hyvä viikonloppu jatkui, kun Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) otti neljännen ruudun Petruccin ja Ducatin edellä. Seuraavina Jack Miller (Pramac Racing) ja Andrea Dovizioso (Ducati Team). 'DesmoDovi' starttaa  PTT Thailand Grand Prix'hin seitsemänneltä sijalta. Espanjalaisen ainoa kilpailija itse kilpailussa mestaruudesta on Marquez, joka tarvitsee vain kaksi pistettä enemmän kuin Dovi, varmistaakseen mestaruuden.

Kahdeksantena lähtee Joan Mir (Team Suzuki Ecstar). Hänen ja hänen tiimikaverinsa Alex Rinsin väliin kiilasi sitten lopulta Tohtori Rossi. Paikalta 11 ampaisee matkaan Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing), joka ajoi vain yhden kierroksen säästääkseen murtunutta rannettaan. Velipoika Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini) lähtee ruudusta P12.

Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol) oli yksi epäonnistujista, ja lähtee paikalta 13, perässään Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu).

Aika-ajotulokset:

1 - Fabio Quartararo* (FRA - Yamaha) 1'29.719

2 - Maverick Viñales (SPA - Yamaha) +0.106

3 - Marc Marquez (SPA - Honda) +0.212