Motociclismon haastateltavina olivat Kawasaki Italian myynti- ja markkinointijohtaja Sergio Vicarelli ja tekninen johtaja Giovanni Poli.

Haastattelun kaksi viimeistä kysymystä koski merkin tulevaisuuden moottoripyöriä, joihin Vicarelli vastasi.

Kysymys kului, onko Kawasaki kehittämässä sähkömoottoripyörää? Lehti oli nähnyt patentin, jossa oli vaihteistolla ja vaihdettavalla akulla varustettu sähkömoottoripyörä.

– On turha kieltää sitä, kaikki pyöränvalmistajat, me mukaan lukien, tekevät töitä asian eteen. Tämänhetkinen ongelma on säilyttää identiteetti ja tietty tekninen taso.

Vuoteen 2030 mennessä tehdään iso laadullinen loikka akuissa, kun niihin saadaan upotettua grafeeniä, mikä mahdollistaa pienemmät nopeammin latautuvat akut, Vicarelli totesi. – Kun kaikki nämä ongelmat on ratkaistu, sähkömoottoripyöristä tulee kiinnostavia.

Mielenkiintoisin helmi kapsahti kuitenkin lopuksi. Kun Vicarellilta kysyttiin, suunnitteleeko Kawasaki kolmipyöräistä, vastaus oli hätkähdyttävä.

– Meillä on nelipyöräinen työn alla. Se tulee markkinoille varsin lähitulevaisuudessa.

Asiasta lisää Motociclismon sivuilla.

Sitähän emme voi tietää, miten paljon lopullinen pyörä muistuttaa aiemmin esiteltyä Concept J:tä, mutta se selvinnee aikanaan. Ainakin pyörä on riittävän futuristisen ja kiinnostavan näköinen.

Kawasakin J-konsepti.

Kawasakin J-konsepti.