Suuresta hakijajoukosta tilaisuuteen on valittu noin sata lupaavinta 13-17 -vuotiasta nuorukaista ympäri maailmaa. Red Bull MotoGP rookies -sarjaa ajatetaan MotoGP-kilpailujen yhteydessä KTM:n valmistamilla Moto3 -luokan tehdaskilpureilla. Sarja on suljettu ja siinä kilpailee 24 kuljettajaa, joille Red Bull tarjoaa kilpailukaluston, varusteet ja tiimihenkilökunnan.

Noin puolet sarjan kuljettajista otetaan mukaan valintatilaisuuden perusteella, ja toinen puolisko valitaan tämän vuoden kuljettajien joukosta toiselle kaudelle. Testit kestävät kolme päivää ja kuskeja testataan ajotaitojen lisäksi esimerkiksi toiminnassa tiimin kanssa ja erilaisissa mediatilaisuuksissa.

Red Bull rookiesia pidetään kirkkaimpana näyteikkunana MotoGP:n Moto3 -luokkaan. Sarjaa on ajettu jo 13 vuotta ja sen kautta on noussut monia maailmanluokan tähtiä, esimerkiksi maailmanmestarit Danny Kent, Jorge Martin, Brad Binder, Joan Mir ja Johan Zarco.

Klemetti ajaa toista kauttaan Motomarket Racing -tiimissä Espanjan mestaruussarjaa 250 -kuutioisten PreMoto3 -luokassa, jossa kalusto on hyvin lähellä Moto3 -pyöriä. Hän on kutsusta innoissaan.

– On todella hieno nähdä, että saavutuksiani arvostetaan ja minut on huomattu maailmalla. Lähden testeihin antamaan kaikkeni, mutta en pety, jos en pääse ensimmäisellä yrittämällä sarjaan. Guadixin rata, jolla testit pidetään, on minulle täysin vieras. En koe sitä kuitenkaan ongelmaksi, sillä opin uudet radat yleensä nopeasti.

Käy äänestämässä Lenniä Red Bullin sivulla

Voit käydä osoittamassa tukesi Lennille Red Bull Rookiesin Facebook-sivustolla täällä. Kopioi Lennin nimi ja kotimaa ja lisää se kommentiksi. Mitä enemmän Lenni saa ääniä, sitä varmemmin hän pääsee läpi. Kaikki joukolla matkaan!