Palkinnolla huomioidaan inspiroivia ja innovatiivisia aloitteita, jotka parantavat turvallisuutta ja säästävät ihmishenkiä eurooppalaisilla teillä, kerrotaan ACEMin tiedotteessa.

Palkinnon ojensi EU:n liikennekomissaari Violeta Bulc ACEMin (European Association of Motorcycle Manufacturers), Eurooppalaisten moottoripyörävalmistajien liiton pääsihteeri Antonio Perlotille. Tämä vastaanotti palkinnon niiden kolmen jäsenen, jotka vastaavat eurooppalaisesta moottoripyöräkoulutuksen laatumerkinnästä, eli ACEMin, Kansainvälisen moottoripyöräliitto FIM:in ja Saksan tieturvallisuusneuvoston, (DVR) puolesta.

Eurooppalainen moottoripyöräkoulutuksen laatumerkintä on vapaaehtoinen sertifiointijärjestelmä, joka on tarkoitettu moottoripyöräkortin jälkeiseen jatkokoulutukseen. Se on avoin kaikille motoristien jatkoajokoulutusta järjestäville.  Sen tavoitteena on auttaa motoristeja tunnistamaan parhaat jatkokoulutusmahdollisuudet Euroopassa. Järjestelmä otettiin käyttöön 2016 ja siihen kuuluu 29 sertifioitua moottoripyöräilijöiden jatkokoulutusohjelmaa Itävallassa, Belgiassa, Ranskassa, Saksassa, Hollannissa, Espanjassa ja Ruotsissa. Moni ohjelma on myös paraikaa sertifioitavana.

EU:n tieturvallisuuspalkinto on yksi Euroopan tieturvallisuusperuskirjan lippulaivoista, tärkein Euroopan laajuinen siviiliyhteiskunnan tieturvapalkinto. Peruskirja valmistui 2004, ja sillä Euroopan komissio rohkaisee päätoimijoita tieturvallisuutta parantavaan toimintaan omilla vastuualueillaan.

– Olemme kiitollisia, että Eurooppalainen moottoripyöräkoulutuksen laatumerkintä on perustettu, vastaten samalla huutoomme vapaaehtoisesta sitoutumisesta. Euroopalla on tarjottavanaan korkealaatuisia koulutusohjelmia, ja Eurooppalainen moottoripyöräkoulutuksen laatumerkintä auttaa motoristeja tunnistamaan niistä kaikkein parhaat, totesi komissaari Violeta Bulc onnittelupuheessaan.