Yamahan tiedotteen mukaan sillä on Tokiossa esillä kaikkiaan 18 mallia: moottoripyöriä, LWM-kolmipyöräisiä, sähköisiä kaupunkiajoneuvoja, sähköpolkupyöriä ja itsenäisesti liikkuva ajoneuvo. Näistä kuusi on maailmanlaajuisia uutuuksia ja Japanin markkinoille on kaksi uutuutta.

Osastolla on myös muita teknologisia innovaatioita ja sovelluksia. Osa näistä on 2030 markkinoille tähtäävää, Yamahan "ART for Human Possibilities" -tuotekehitystä.

Lista tärkeimmistä uutuuksista:

Land Link Concept (konseptiajoneuvo)

Yamaha Land Link -konsepti.

Yamaha Land Link -konsepti.

 

Land Link Concept -konseptiajoneuvo on itsenäisesti liikkuva ajoneuvo. Se kykenee tarkkailemaan ajoympäristöään ja liikkumaan vapaasti. Sen kehittelyn lähtökohta on hahmontunnistukseen perustuva "Inter-Responsive Link" -järjestelmä. Sen avulla ajoneuvon ohjausjärjestelmä osaa väistää reitille osuvat esteet. Jokainen neljästä pyörästä on oma ohjaus- ja vetoyksikkö, joten ajoneuvo pystyy liikkumaan sujuvasti kaikkiin suuntiin. Monisuuntaisen liikkuvuutensa ansiosta Land Link Concept avaa uusia ulottuvuuksia niin työ- kuin vapaa-ajan itsenäisesti liikkuvan, nelipyöräisen ajoneuvon sovelluksille.

E01 (prototyyppi)

Yamaha E01-prototyyppi.

Yamaha E01-prototyyppi.

Kaupunki- ja työmatka-ajoon tarkoitettu, teholtaan modernia 125 cc:n skootteria vastaava pika-ladattava sähköajoneuvo. Sen toimintasäde sekä ajo- ja käyttömukavuus on mitoitettu nopeisiin siirtymiin kaupungin sisällä. Yamahan skootteri- ja EV-sähköajoneuvotekniikkaa yhdistävä E01 on käytännöllinen ja näppärä, ajettavuudeltaan ja varustelultaan moderni arkiseen liikkumiseen sopiva ajoneuvo. Uuden sukupolven sporttisen muotoilun lisäksi sen ajomukavuus on erinomainen.

E02 (prototyyppi)

Yamaha E02 moposkootterin proto.

Yamaha E02 moposkootterin proto.

E02 on uuden sukupolven, teholtaan 50 cc:n skootteria vastaava kaupunkiajoneuvo ketterään liikkumiseen. Käyttömukavuutta lisää sen helposti vaihdettava ns. kasettiakku. E02:n suunnittelussa on painotettu sähköskoottereille tyypillistä, sujuvaa ajettavuutta ja käytännöllisyyttä. Muotoilussa on yhdistetty käyttömukavuus silmää miellyttävään kokonaisuuteen.

YPJ-YZ (prototyyppi)

Yamaha YPJ-YZ.

YPJ-YZ sähköpolkupyörän muotoilussa ja rakenteissa on paljon samaa kuin Yamahan menestyksellisissä YZ-motocross-kilpapyörissä. Käytännössä paino on keskitetty lähelle painopistettä ja muun muassa akku on sijoitettu kätevästi rungon kahtia jakautuvan alaputken suojaan. Painoa keskittävä rakenne parantaa ajettavuutta ja ajohallintaa. YPJ-YZ on vakaa ja ketterä ajettava vaikeassakin maastossa.

TY-E (prototyyppi)

Yamaha TY-E -trialkonsepti.

Yamaha TY-E -trialkonsepti.

Sähkömoottorilla varustettu TY-E-trialpyörän prototyyppi on yksi Yamahan tuotekehitysosaston tulevaisuuden markkinoille tähtäävän kehitystyön tuloksia. Kotelorakenteisen rungon materiaali on erittäin kevyttä ja teräksenlujaa, hiilikuituvahvisteista CFRP-kuitua. Voimanlähteenä on moderni, vääntövahva ja suorituskykyinen sähkömoottori. Sähkömoottoristen trialpyörien epävirallisessa MM-sarjassa, FIM Trial-E Cupissa, Yamaha TY-E -pyörällä ajanut Kenichi Kuroyama on ollut sarjan loppupisteissä toisena kausilla 2018 ja 2019.

TRITOWN (prototyyppi)

Yamahan Tritown-konsepti.

Yamahan Tritown-konsepti.

TRITOWN on kompakti, seisten ajettava, kahdella kääntyvällä etupyörällä ja sähkömoottorilla varustettu LVM-ajoneuvo (Yamaha Leaning Multi-Wheel). Lähinnä kaupunkiolosuhteisiin ja lyhyille matkoille tarkoitettu TRITOWN on pelkistetyn rakenteensa ja ajotavan myötä omanlaisensa tulevaisuuden sähköpotkulauta. Kompaktin rakenteen ja selkeiden hallintalaitteiden ansiosta se sopii hyvinkin erilaisille käyttäjäryhmille. TRITOWN-prototyyppejä on jo koekäytössä Japanissa muun muassa elämyskeskuksissa, huvipuistoissa ja vastaavissa paikoissa. Käyttökokemusten myötä lopullisen tuotantomallin ominaisuudet hienosäädetään mahdollisimman kattaviksi.

YNF-01 (konseptimalli)

Yamaha YNF-01 konseptimalli.

Yamaha YNF-01 konseptimalli.

Nelipyöräinen YNF-01 on tarkoitettu lähinnä rauhalliseen retkiajoon maastossa. Sen rakenteissa on huomioitu maastoajon tarpeet ja mahdollisimman toimiva ergonomia. Isojen pyörien ja erillisjousituksen ansiosta YNF-01 kulkee vaivatta vaikeissakin maasto-olosuhteissa. Käyttäjäläheisen ja linjakkaan muotoilunsa ansiosta YNF-01-prototyyppi on saanut muun muassa arvostetun Red Dot Award: Design Concept -kunniamaininnan 2019.

JWX-1 PLUS+ (konseptimalli)

Yamaha JWX-1+ varustepaketilla vahvistettu kulkine.

Yamaha JWX-1+ varustepaketilla vahvistettu kulkine.

Yamaha JWX-1 PLUS+ -varustepaketin ja -pyörien avulla mekaaninen pyörätuoli on helposti muutettavissa sähköavusteiseksi. Sähköavusteinen pyörätuoli helpottaa tuntuvasti käyttäjän liikkumista eri tilanteissa ja olosuhteissa. JWX-1 PLUS+ -tekniikkaan kuuluvan Yamaha JW Smart Core -hallintajärjestelmän avulla nopeuden ja kiihtyvyyden/hidastuvuuden hallinta on erinomaisen vaivatonta.

YMR-08 (konseptimalli)

YMR-08-dronen kehittelyn lähtökohta oli laite, jolla lannoitteen tai torjunta-aineen ruiskutus yhden hehtaarin peltoalueelle sujuu 15 minuutissa. Ruiskutusta tehostaa YMR-08-dronen potkurien alas suuntautuva voimakas ja tasainen ilmavirta. Sen ansiosta ruiskutettu aine tunkeutuu tehokkaasti kasvuston juurialueille. Lopputulos on tuntuvasti tehokkaampi kuin perinteisillä, miehittämättömillä helikoptereilla tehty ruiskutus. YMR-08:n kaltaiset dronet ovat erittäin tehokkaita pienillä peltoalueilla, joiden ruiskutus on hankalaa ja epätaloudellista perinteisillä miehittämättömillä helikoptereilla.