Moottoripyörävalmistaja Harley-Davidson on keskeyttänyt sähkömoottoripyöränsä sekä tuotannon että jakelun löydettyään ongelman latauslaitteistossa, kertoo Seeking Alpha.

Wall Street Journal on nähnyt jälleenmyyjille tarkoitetun muistion, jossa Harley on kertonut, ettei tiedä, milloin toimitukset alkavat uudelleen.

Latausjärjestelmän ongelma löytyi Livewiren lopputestausvaiheessa, minkä vuoksi tuotanto ja jakelu keskeytettiin. Nyt on menossa lisätestaus- ja analysointivaihe.

Pyörän tuotantoontulo on viivästynyt muutenkin. Sen piti olla jakelussa ja liikkeissä alunperin jo elokuussa, sitten jälleenmyyjille kerrottiin, että tuote tulee syyskuun puolivälissä, seuraavaksi lokakuun puolivälissä, ja nyt ei ole toistaiseksi tietoa, milloin pyörän tuotanto alkaa uudelleen.

Sähkömoottoripyörän tuotantovaikeudet ikään kuin kruunaavat Harleyn kovaa vuotta. Yritys on jo kärsinyt EU-tullien vaikutuksesta, ja sen tavoite saada sähkömoottoripyörän avulla laajennettua ja nuorennettua asiakaskuntaa on kokenut takaiskun nyt sattuneen valmistuongelman ja pyörän kovan hinnan vuoksi.

Milwaukeelaisvalmistaja on ollut ongelmissa viime vuosina. Merkin moottoripyörämyynti on jatkanut laskuaan vuoden toisella kvartaalilla, ja voitto pieneni lähes 20 %. Harley-Davidson kertoi investoreille heinäkuussa heikentävänsä vuoden 2019 myyntiennustetta alkuperäisestä. Se uskoo myyvänsä vuonna 2019 212 000 - 217 000 moottoripyörää, mikä on 5000 pyörää vähemmän kuin sen huhtikuussa esittämä arvio.

Edit 15.10. klo 6.57: lisätty tieto myynnin laskusta ja myyntiennusteen heikentämisestä.