Sääennuste piti paikkansa paremmin kuin hyvin, vettä oli saatu todella runsaasti ja näin ollen rata oli melkoista kuravelliä. Kilpailu päätettiin ajaa olosuhteiden takia pikkuradalla. Iina sai hyvän startin ekaan erään, mutta kaatuminen ekalla kierroksella pudotti sijoitusta. Keskittyminen oli muutenkin kadoksissa ja ekassa erässä maaliin pääsy ehjänä oli saavutus.

Kävimme kertaamassa tauolla oppeja Iinan valmentajan luona ja keskittyminen saatiin lajin vaatimalle tasolle. Toiseen erään rata pehmeni entisestään ja pyörälle sai antaa hanaa kunnolla, että se kulki pehmeässä hiekassa. Iina ajoi selvänä kakkosena viimeiselle kierrokselle, jolloin kierroksella ohitettava kaatui suoraan eteen. Pieni herpaantuminen, mutta pyörä käyntiin ja maaliin. Lopputuloksiin laskettiin eräsijoitusten perusteella pisteet ja Iina oli 3. Hyvä suoritus, koska kilpailu oli ensimmäinen uudessa luokassa.

Iina Suikkanen.

Iina Suikkanen.

Vantaan MX-liiga.

14.9.2019 ajettiin Vantaan Lavangossa MX-liigan finaali, jossa oli ennätysmäärä MX50-luokan kuljettajia. Ilmoittautuneita oli 28 ja puomilla 27. Iina sai ekaan erään todella hyvän lähdön ja oli jopa toisena ekassa mutkassa. Tasaisella sekä virheettömällä ajolla maalissa 14. Olimme käyneet harjoittelemassa Vantaalla viikkoa aikaisemmin ja se näkyi suorituksessa.

Iina ja Yamaha.

Iina ja Yamaha.

Toiseen erään lähdettiin hakemaan hyvää suoritusta edellisen onnistumisen perusteella. MX50-luokassa huoltajat auttavat kuljettajia lähtöpaikalla pyörän asettamisessa puomin taakse. Vantaalla oli myös satanut runsaasti ja lähtöalue oli veden vallassa. Pyörän puomille asettanut isä teki virheen asettaessaan renkaat lätäkön viereen, eikä aiemmissa lähdöissä ruovittuihin veden täyttämiin uriin. 50-kuutioinen on tehokas pyörä ja lähdössä rengas ruopi uraan, pyörä kääntyi hieman poikittain ja puomi oli liukas, johon etupyörän törmätessä Iina kaatui. Luvassa oli kunnon takaa-ajo kun muut pääsivät puoli kierrosta karkuun. Hienosti tyttö ajoi ja tuloksena sijoitus 21. Kokonaistulos oli 20 ja Iina ajoi pisteille kaikissa MX-liigan erissä viimeistä lukuunottamatta.

Vantaan reissulla KTM SX50 meni vaihtoon ja Jyväs Marine toimitti meille kilpailun jälkeen uuden Yamaha YZ65:n. Olemme lisänneet harjoitusmääriä uuden pyörän myötä ja Iina kertoo sen olevan parempi ajaa. Edelliseen 131,5 cm pitkä tyttö olikin jo ylikokoinen, koska pyörä on suunniteltu maksimissaan 130 cm pitkille kuljettajille.

Linkki kerhon mestaruuskilpailun tuloksiin tässä.

Iina ja Yamaha.

Iina ja Yamaha.