Museo kertoo Facebook-sivullaan, että suurin syy toiminnan lopettamiseen oli nousseissa vuokrissa. Ne nousivat 100 prosenttia vain muutamassa vuodessa.

Moottoripyörämuseo etsi sopivampaa paikkaa toiminnalleen Lontoon kaupungin alueelta, mutta ei löytänyt sellaista, mihin sillä olisi ollut varaa. Lisäksi museo oli ainoa laatuaan Lontoossa, ja se oltaisiin haluttu säilyttää siellä.

Toiminta päätettiin siten mieluummin lopettaa ja laittaa valtaosa kokoelmasta myyntiin. Huutokaupan järjestää Bonhams Staffordissa ensi lauantaina, 19.10, ja siellä myytäneen valtaosa museon 200 näytillä olleen pyörän kokoelmasta. Bonhamsin sivuille pääset tästä.

Lontoon Moottoripyörämuseon tilojen vuokran jatkuva nousu oli lopullinen niitti

Lontoon Moottoripyörämuseon tilojen vuokran jatkuva nousu oli lopullinen niitti.

Ilmoitus museon sulkemisesta tuli yleisörahoituskierroksen jälkeen, joka sitten ilmeisesti ei tuottanut riittävästi, että toimintaa olisi pystytty jatkamaan.

Suurin osa museon kokoelmista kuuluu museon perustaneelle Bill Crosbylle, joka aloitti pyörien keräämisen vuosikymmeniä sitten. Kokoelman keräämiseen kului Crosbyltä 65 vuotta, mutta hän totesi, että kun museolla ei ole rahoitusta, hänellä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin myydä se.

Museo perustettiin 1999 ja siellä oli näytillä yli 200 moottoripyörää, vanhimmat niistä vuodelta 1907.

Museo oli erikoistunut brittipyöriin, ja siellä oli melkoinen määrä niitä varsinkin niiden kultakaudelta mutta myös uudempaa tarjontaa, mukana oli Triumpheja, BSA:ta jne.

Museon vanhin ajoneuvo oli vuosimallin 1870 Bone Shaker -polkupyörä ja uusin Bruce Ansteyn Triumph vuodelta 2003, jolla tämä voitti Mansaaren ajot.

Lontoon Moottoripyörämuseon sivusto on edelleen toiminnassa, ja sieltä löytyy mm. luettelo museon pyöristä, ja se on aika kattavaa luettavaa. Museon sivuille pääset tästä. Museon Facebook-sivut luvattiin pidettävän toiminnassa, ja sinne pääset tästä.

Osa kokoelmaa.

Osa kokoelmaa.