Pohjanmaan poliisilaitoksen tiedotteen mukaan keskiviikkona 23.7. noin kello 14 aikaan 42-vuotias mies ajoi moottoripyörällä Ruukintietä Törnävän suuntaan kun samaan aikaan pakettiauto oli ylittämässä Ruukintietä Kaaponraitin ja Matinraitin risteyksessä. Motoristi törmäsi pakettiauton takakulmaan ja kaatui tielle. Moottoripyörän kuljettaja menehtyi tapahtumapaikalla. Poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Naiskuljettaja kääntyi motoristin eteen

69-vuotias nainen kuljetti pakettiautoa samana päivänä kello 10.25 valtatie 19:ää pitkin Jalasjärven suunnasta kohti Seinäjokea. Kuljettajalla oli tarkoitus kääntyä vasemmalle Sevontielle, mutta jostain syystä nainen ei huomannut samaan aikaan Seinäjoen suunnasta tullutta moottoripyörää, vaan kääntyi tämä eteen ja ajoneuvot törmäsivät risteyksessä toisiinsa. Moottoripyörän 26-vuotias seinäjokelainen mieskuljettaja lensi törmäyksen voimasta ojaan loukaten itseään ja hänet kuljetettiin ambulanssilla Seinäjoen keskussairaalaan. Molemmat ajoneuvot vaurioituvat ja hinauspalvelu kuljetti ne pois kolaripaikalta.

Viime aikoina näitä "vasemmalle kääntyvä autoilija ei huomannut motoristia" -tyyppisiä uutisia on ollut niin paljon, että herää kysymys, otetaanko tätä asiaa mitenkään huomioon autoilijoiden ajokorttikoulutuksessa?