– Pronssi on jo varma, sillä sveitsiläinen Markus Schlosser ei ole paikalla. Tämä on moottoriurheilua ja mitä vain voi sattua. Jos nuo britit alkaa kovasti kisaamaan ja kilkkaavat toisensa ulos on tilanne heti toisenlainen, mietiskelee Päivärinta joka parkkeerasi varikolle jo hyvissä ajoin keskiviikkona.

Estorilin hieman päälle nelikilometrinen rata on sivuvaunuväelle uusi tuttavuus.

– Rata on kaikille outo. Se on ihan erilainen kun sarjan muut radat. Nopea, leveä ja mäkinen ja vaatii moottorilta voimaa, kuvailee suomalainen. Päivärinta on parannellut ajokkiaan kilpailukauden kestäessä ja Yamaha alkaa olla parhaimmillaan kauden lopulla.

– Meidän Yamahan moottori on rakennettu uusiksi tätä kisaa varten ja jotain parannuksia olen tehnyt pakoputkeen ja se pelitti hyvin IDM-sarjan kisassa Hockenheimilla muutama viikko sitten. Pitää vielä testata imupuolen airboxiin tekemäni muutokset, josko siitä olisi apua yläkierroksilla.

Estorilissa ajetaan perjantaina kaksi sessiota vapaata treeniä. Lauantaina ratkotaan lähtöruudut kahden aika-ajo session myötä. Viikonlopun ensimmäinen startti on 10 kierroksen Sprintti, joka starttaa lauantaina klo 19.10 suomen aikaa. Sunnuntain Gold Race säntää matkaan Suomen aikaa klo 17.00.

MM-sarjan pistetilanne ennen viikonlopun kahta viimeistä starttia:

1. Tim Reeves/Mark Wilkes, Iso-Britannia, Adolf RS Yamaha 160, 2. Ben Birchall/Tom Birchall, Iso-Britannia, LCR-Yamaha 148, 3. Pekka Päivärinta/Jussi Veräväinen, Suomi, LCR-Yamaha 137, 4. Markus Schlosser/Marcel Fries, Sveitsi, LCR-Yamaha 121.