Kallio starttasi Motegin osakilpailuun 17:stä lähtöruudusta, mistä hän nousi avauskierroksella jo 12:ksi. Maaliin Kallio ajoi 14:tenä, mikä tarkoitti kauden ensimmäisiä MM-pisteitä (2). Syksyllä KTM:n testiajajasta kilpakuljettajaksi siirretty Kallio ajoi Japanissa vasta kauden kolmannen osakilpailunsa, kun MM-kalenterissa kyseessä oli 16:s koitos.

Suomalaiskuljettaja oli vahvassa alkuvedossa edellisessä osakilpailussa Thaimaassa, mutta tuolloin ajaminen päättyi kaatumiseen. Japanissa Kallio hyökkäsi niin ikään vahvasti startissa ja avauskierroksilla, mikä oli avaintekijä MM-pisteille yltämisessä.

– Kisa ja koko viikonloppu oli suhteellisen onnistunut. Vähimmäistavoitteemme oli, että kerään joitain pisteitä. Tiimini ja oma henkilökuntani olivat tyytyväisiä, että olimme odotetussa vauhdissa, Kallio kuvaili.

Kallio ajoi ehjän kilpailun ja oli lähellä tallitoveriaan Pol Espargaroa. Espanjalainen sijoittui 11:ksi ollen ruutulipulla vain reilut viisi sekuntia ennen suomalaista. Kallio vertailee muutenkin vauhtiaan muihin KTM-kuljettajiin, joista Red Bull KTM Tech 3 -tiimin Miguel Oliveira peittosi hänet runsaalla kolmella sekunnilla ja oli 12. Kallio taisteli pitkään portugalilaisen kanssa, mutta aivan loppuun asti hänen vauhtinsa ei riittänyt. Oliveiran tiimikaveri, malesialainen Hafizh Syahrin jäi selvästi Kallion taakse 19:ksi.

– Pisteet olivat hyvä asia, mutta enemmän on merkitystä sillä, että olin lähellä tallitoveriani Espargaroa. Hänellä, kuten muillakin kuskeilla, on eri tuntuma kisaamiseen kuin minulla, koska he ovat ajaneet koko kauden. Pyrin itse parantamaan otteitani koko ajan ja niin pitäisikin tapahtua, kun kisarutiinini kasvaa.

Japanin osakilpailun voitti maailmanmestaruuden jo varmistanut espanjalainen Marc Marquez. Toinen oli ranskalainen Fabio Guartararo ja kolmas italialainen Andrea Dovizioso.

MM-kautta on jäljellä kolme osakilpailua. Seuraavaksi kilpaillaan Australiassa 25.-27. lokakuuta.

Japanin osakilpailu lupaa Mika Kallion mukaan hyvää kolmea jäljellä olevaa MM-osakilpailua ajatellen. Kuva: Gold and Goose, KTM.

Tulokset

MotoGP, MM-osakilpailu 16/19, Motegi, Japani, su 20.10.2019

  • 1. Marc MARQUEZ, SPA, Repsol Honda Team, Honda, 42’41.492
  • 2. Fabio QUARTARARO, FRA, Petronas Yamaha SRT, Yamaha, +0.870
  • 3. Andrea DOVIZIOSO, ITA, Ducati Team, Ducati, +1.325
  • 4. Maverick VIÑALES, SPA, Monster Energy Yamaha MotoGP, Yamaha, +2.608
  • 5. Cal CRUTCHLOW, GBR, LCR Honda CASTROL, Honda, +9.140
  • …14. Mika KALLIO, FIN, Red Bull KTM Factory Racing, KTM, +31.232

Kaikki tulokset täältä.