Jos pidät pienikokoisista moottoreista, mutta haluat silti ajaa nopeasti, niin Nextar Consult Inc:illä saattaa olla juuri oikea ratkaisu tarjolla. Eli pienikokoinen mekaaninen ahdin, joka on suunniteltu käytettäväksi kuutiotilavuudeltaan pienten moottoreiden kanssa. Imuilman ahtaminen moottoriin tuo lisää tehoa.

Rakennussarja on mekaaninen, joten se ei tarvitse turvakseen elektroniikkaa. Kompressori saa käyttövoimansa suoraan moottorista.

NCI on asentanut ahtimen näytösmielessä 50-kuutioiseen Monkeyhyn. Ahtimen avulla pyörä saavutti 50 km/h nopeuden 8,38 sekunnissa, kun ilman ahdinta kiihdytys vei 14,64 sekuntia. 

NCI:n mekaaninen ahdin asennettuna moottoriin.

NCI:n mekaaninen ahdin asennettuna moottoriin.

Varsinaisesta tehonlisäyksestä ei anneta tietoa, mutta sarja tulee asennusvalmiina kaikkine osineen.

Yleisahdinsarjan hinta on noin 450 euroa ja Honda Monkeyhyn tarkoitettu mallikohtainen asennussarja ahtimineen maksaa noin 630 euroa.

Lisätietoja NCI:n sivuilta täältä. Sivustolla on myös hyviä videoita aiheesta. Asiasta kertoi mm. Webbikeworld.

Toimitus muistuttaa, että ahdettu 50-kuutioinen on kevytmoottoripyörä, jolla ei voi ajaa julkisessa liikenteessä ilman katsastusta ja rekisteröintiä kevytmoottoripyöräksi. Pyörän käyttö vaatii myös asianmukaisen ajoluvan.

Julkaisemme Joulun – Uuden Vuoden aikana tämän vuoden kymmenen luetuinta juttuamme uusiksi. Lukuiloa! Tämä juttu oli kuudenneksi luetuin vuonna 2019.

NCI:n pienikokoisiin moottoreihin suunniteltu ahdin.

NCI:n pienikokoisiin moottoreihin suunniteltu ahdin.