En tiedä, miksi videosta tulee mieleen American Chopper -tv-ohjelma, mutta ehkä ajatus on vain katsojan silmissä.

Mutta "lähtökohtana todellisen motoristin kustomointioperaatiossa täytyy tietenkin olla se ainoa vaihtoehto: Harley-Davidson. Ja tässä nimenomaisessa tapauksessa tietenkin malli, jota on rakennettu vuosina 1981-1989, kun ainoa oikea presidentti Ronald Reagan oli vallassa", kerrotaan videolla.

Lähtökohtana rakentelulle on siis 1986 49-hevosvoimainen Harley-Davidson FXR, josta tavoitellaan 400-hevosvoimaista unelmien tehopyörää.

Tosin videolla todetaan, että FXR on jo valmiiksi vähän liiankin täydellinen. Siinä on 80ci Evo-moottori, suorat putket, lehmänsarvistongat ja takakeno ajoasento. Se on jo valmiiksi äärimmäinen moottoripyörä.

"Real Biker!" toteaa kuitenkin, että tämä on hyvä lähtökohta, ja ryhtyy urheasti töihin. Muutaman erikoiskomponentin lisäämisen jälkeen tavoite on saavutettu, ja mies voi lähteä baanalle.

Melu tarkoittaa hevosvoimia, joten kalaneväpäitten lisääminen suorien putkien päähän tuo heti 50 hevosvoimaa lisää. Yhden desibelin lisäys tuo yhden hevosvoiman.

Polttoainejärjestelmän uusiminen tuo 25 hevosvoimaa – päivitys hoidetaan kätevästi vain uusimalla bensatankin korkki. Lisäviritykset eri puolille pyörää tuovat lisää tehoakin, joten lopputulos on 399 taatusti ei missään maailman dynamometrissä testattua hevosvoimaa.

Viimeinen silaus seokseen saadaan kaatamalla bensatankkiin aitoa syntettistä amerikkalaista Budweiser-olutta. 

Videolla kuvataan siis leikkimielisesti niitä motoristeja, joille riittää oman pyörän tuunaamiseksi se, että he saavat asennettua pyöräänsä erilaisia koristekilkkeitä. Kannattaa siis ajatella videon "hevosvoimia" viihde- tai vapaudentunnehevosvoimina.

Mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen täällä.