Harley-Davidson esitteli kolme prototyyppiä sähköavusteisista polkupyöristä jälleenmyyjätapaamisessaan viime kesänä. Pyörien julkistamisaikataulua on suunniteltu vuosille 2020 - 2021.

Sähköpolkupyörät ovat osa Harley-Davidsonin strategiaa laajentaa asiakaskuntaa varsinkin nuorempiin ikäluokkiin sekä tavoitetta julkistaa erilaisia sähköajoneuvoja, kuten sähköpolkupyöriä, -kevyt- ja -moottoripyöriä eri teho- ja hintaluokissa.

Sähkömoottoripyörä Livewirenhän Harley esitteli viime vuonna EICMA-messuilla, ja se on saanut myös mallin tuotantoa jo käyntiin. 

Saatavilla on jo myös lasten tasapainosähköpyörä nimeltään IronE.

Kesällä esitellyt protot ovat kaikki luonteeltaan erilaisia ulkoisesti ja varustettu erilaisilla rungoilla, mutta oletettavasti niissä on sama poljinavusteinen sähkömoottoriyksikkö. Kaikissa näyttäisi myös olevan samanlainen etuhaarukka, hihnaveto ja levyjarrut sekä edessä että takana. 

Vaikka kyse on Harley-Davidsoneista, niin kovin paljon "harrikkaa" näissä pyörien protoissa ei vielä ole havaittavissa, vaikka mallinimi "Rude Boy" vetääkin vähän karumpaan suuntaan. Tuotantomallit saattavat sitten olla eri asia.

Webbisivullaan Harley hehkuttaa seuraavaa:

"Harley-Davidsonin ensimmäiset polkuavusteiset sähköpyörät ovat kevyitä, nopeita ja helppoja kenen tahansa ajaa. Suunniteltuina loistamaan kaupunkiympäristöissä, tämä kokonaan uusi e-polkupyörien linja on taas yksi uusi esimerkki siitä, miten Harley-Davidson aktiivisesti työskentelee innostaakseen uutta sukupolvea kaksipyöräisten kuljettajia ympäri maailman."

Asiasta kertoi Motorcycle. Harleyn sivulle pääset tästä.