Mahindra Two Wheelers Europe (MTWE) – osa 18,7 miljardin euron vuosiliikevaihtoa pyörittävää Mahindra & Mahindraa – ja Peugeotin mp-valmistuksen omistava PSA ovat päässeet sopimukseen siitä, että intialaisyritys ostaa koko ranskalaisvalmistajan moottoripyörävalmistuksen.

MTWE ja Peugeotin tiimi ovat tehneet yhteistyötä saadakseen aikaan tulveaisuudensuunnitelman vuodelle 2020, joka julkistettiin heinäkuussa 2018. Se loi perustan vahvistaa yrityksen toimintaa ja saavuttaa kasvua tulevaisuudessa ydinmarkkinoilla G7-maissa (Euroopassa) ja samalla laajentaa toimintaa uusille maantieteellisille alueille mukaan lukien valikoidut Aasian markkinat.

Kasvuaikeita tukee myös vahva suunnitelma investoida tulevaan: se sisältää esimerkiksi seitsemän uuden tuotteen julkistamisen vuosina 2019 - 2021. Samalla brändin läsnäoloa Euroopassa vahvistetaan. Ranska säilyy päämarkkina-alueena, Peugeot Motorcyclesin päämaja toimii edelleen historiallisessa kotipaikassaan Mandeuressa.

– Näemme positiivisen momentumin Peugeot Motorcyclesille. Kisbeestä on tullut myydyin 50-kuutioinen ajoneuvo Euroopassa, Peugeot Metropolis (3-pyöräinen skootteri) vahvistaa asemiaan sekä Euroopassa että Kiinassa ja markkinat ovat ottaneet positiivisesti vastaan Urban GT -liitetyn Pulsionin. Tuemme täysin Peugeotin vuodelle 2020 rakentamaa tehokkuus-ohjelmaa, ja katsomme tulevaisuuteen kasvavalla optimismilla, totesi Rajesh Jejurikar, eräs Mahindran hallituksen jäsenistä.

Peugeotilla puolestaan uskotaan siihen, että sen moottoripyöräyksikkö hyötyy ison globaalin mp-valmistajan omistuksesta. 

Mahindra käyttää edelleen Peugeotin brändiä solmitun lisensiointisopimuksen myötä. Lisäksi emo-Peugeotin designtiimit avustavat pyörien designissa ja kehitystyössä läheisessä yhteistyössä intialaisomisteisen Peugeot Motorcyclesin kanssa.