Sähkömoottoripyörä on James Biggarin käsialaa. Työn sujumisesta päätellen mies osaa homman, sillä video lähtee kasasta putkia, joista alkaa vähitellen muodostua putkirunko jne. Videolla käydään suurin piirtein kaikki työvaiheet nopeutettuna läpi.

Tästä se lähtee.

Valmis pyörä on miehen omien sanojen mukaan mukava ajettava, mutta hän aikoo talven mittaan uusia siihen etu- ja takajousituksen ja hydrauliset jarrut. Nykyiset ovat enemmän sähköpyörissä käytettyä tavaraa, eivätkä sovi siinä mielessä riittävän hyvin akun moottoripyörään tuomaan lisäpainoon.

Akun laittoa.

Akun laittoa.

– Kosmeettisia yksityiskohtia voisi tietenkin muuttaa, mutta makuasia. Muuten tämä pyörä on minusta hieno. Rakastan sitä! Riittävän nopea moottoritiekäyttöön, parempi kiihtyvyys kuin useimmilla autoilla, ja enemmän kuin riittävästi ajomatkaa latauksella, että keskiverto henkilö selviää päivittäisestä työmatkastaan, Biggar hehkuttaa.

Kaapelointia akulta napamoottoriin.

Video on julkistettu 27.10.2019 eli vain muutama päivä sitten. Biggar kertoo, että hän on juuri saanut valmiiksi pyörän piirrokset. Ne eivät ole askel askeleelta toteutettu rakennusohje, vain pdf-tiedosto, jossa on mittapiirrokset ja 3D Shetchup CAD -mallinnus. 

Lasikuitukatteiden muottien tekoa.

Lasikuitukatteiden muottien tekoa.

– Se ei ole aloittelijoille tarkoitettu projekti, ja luulen, että kokeneet rakentelijat eivät tarvitse step-by-step-ohjeita, miten työstää materiaaleja, joten pidin kaiken yksinkertaisena. Mutta mukana on CAD-mallit ja mitat kaikille komponenteille, joten kannattaa ehkä hankkia Sketchup tai käyttää ilmaista nettiversiota ja käyttää CADi-ohjelmaa pdf:ien sijaan.

Istuinkin on omaa tekoa.

Istuinkin on omaa tekoa.

Piirrokset ja CAD-ohjeet voi ladata 10 Kanadan dollarin, vajaan 7 euron hintaan Resystechin verkkosivustolta täältä. Mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen täällä.

Ajossa.

Ajossa.

Biggarin sähkömoottoripyörän speksit:

  • Teho 8 kW jatkuva, 12 kW huipputeho. Paino 91 kg
  • Huippunopeus 120 km/h. Ajomatka latauksella noin 100 km
  • Renkaat: 90/90/19 sekä edessä että takana
  • Istuinkorkeus alle 890 mm. Joustomatka 180 mm
  • Virransäädin: 72V/150A. Moottori: harjaton, vaihteeton napamoottori. Akku 4,2 kW, LiFePo

 

Valmis!

Valmis!

 

Rakennusohjeet sisältävät:

  • - Työkalu- ja materiaaliluettelon,
  • - Mittapiirrokset pdf-muodossa
  • - 3d Google Sketchup CAD-mallit