Kawasaki on kehittänyt sähkömoottoripyörä- ja ahdinteknologiaa jo vuosituhannen alkupuoliskolta lähtien. EICMAssa puhunut Kawasaki Heavy Industries Motorcycle & Engine Companyn pääjohtaja Yuji Horiuchi korosti, että merkki on keskittynyt keskikokoiseen malliin perustuvat sähköpyörän kehittelyyn, ja että se on kuljettajakeskeisempi kuin kilpailijoitten vastaavat luomukset.

Prototyyppi EICMA:ssa.

Prototyyppi EICMA:ssa.

Pyörän huipputeho on noin 20 kW ja normaalin ajon teho 10 kW. Pyörää on testattu Kawasakin omalla Autopoliksen radalla eteläisessä Japanissa.

– Olemme fokusoineet tietesteissämme  siihen, millainen ajotuntemus sähköisellä voimanlähteellä ajettaessa syntyy – se antaa paljon mahdollisuuksia väännön ja voimantuoton varioinnissa – vaihteiden vaihtomahdollisuuden myötä, Horiuchi totesi. – Tuloksena on laite, joka antaa hyvän ajotuntuman tai -tunnelman linjassa missiomme "Rideologyn" kanssa (käännettävissä ehkä "ajettavuuslogiaksi").

Kawan sähkömoottoripyörässä on trellisputkirunko, ja voimanlähdettä lukuunottamatta muu näyttää varsin tutulta.

Sähkömoottoripyörissä ei yleensä käytetä vaihteita, sillä moottorin vääntö alkaa "tyhjästä", mutta huipputeho loppuu suhteellisen matalilla kierroksilla, jolloin moottorin ominaisuuksia ei tavallaan yksivaihteisena pystytä hyödyntämään kunnolla. Kawasakin ratkaisu lisää painoa, mutta parantaa tehonkäyttöominaisuuksia.

Latauspiste.

Pyörä on kompakti, samankokoinen Ninja 650:n kanssa. Sähköpyörässä käytetään keskikokoisen Kawan maantiepyörän jousitusta sekä jarruja ja samantyyppistä trellisrunkoteknologiaa, kuin käytetään monissa Ninja- ja Z-malleissa.

Moottori ja akusto. Sadan kilometrin toimintasäde tuntuu perin vaatimattomalta.

219 kg painavan laitteen akuston voi pikaladata CHAdeMo -latausjärjestelmällä tai perinteisellä 100-240 voltin kotilatausjärjestelmällä.

Vasemman kahvan alapuolella on regenerointijarru.

Tuloksena on sähkömoottorinen kaksipyöräinen, jonka ajomatka latauksella on noin 100 km, ja joka muistuttaa tavanomaista moottoripyörää, sillä siinä on kytkin ja nelivaihteinen vaihteisto.

Kawan sähkömoottoripyörän protossa on perinteinen vaihteisto.

Vaikka Horiuchi kertoi, ettei Kawasakilla ole suunnitelmissa aivan lähitulevaisuudessa tuoda sähköistä mallia tuotantoon, Kawasaki USA:n julkistamalla videolla kerrotaan, että merkin sähköinen tulevaisuus on ovella. Video alla, mikäli se ei näy, voit katsoa sen täällä