Michelin näkee moottoripyöränrenkaiden markkinoiden edelleen kasvavan. Merkki on vahvistanut asemiaan samalla kun sen investoinnit tuoteryhmään ja sen tuotekehitykseen jatkuvat. Tuore esimerkki panostamisesta on suurehkon alan toimijan Multistradan hankinta tämän vuoden alkupuolella. Michelinin myymien moottoripyöränrenkaiden lukumäärä on kaksinkertaistunut viimeisten kolmen vuoden aikana, ja määrän ennakoidaan vielä kaksinkertaistuvan nykyisestä viiden vuoden kuluessa.

Liikkumismuodot ovat muutoksessa ja kehittyvät jatkuvasti varsinkin kaupungeissa ja muilla tiheään asutuilla alueilla. Michelin on kehityksen muutoksia ennakoiden solminut kumppanuuksia sähkömoottoripyörien vuokrausyritysten, yhteiskäyttöpalveluiden ja muiden innovatiivisten toimijoiden kuten Hertz Riden kanssa. Moottoripyörien valmistajien kanssa Michelin tekee tiivistä yhteistyötä suunnittelun ja tuotekehityksen varhaisesta vaiheesta alkaen.

– Michelin juhlii tänä vuonna 130-vuotista toimintaansa rengasvalmistajana. Senkin vuoksi oli hienoa olla näin näyttävästi esillä EICMA 2019 moottoripyörämessuilla Milanossa, myhäilee David Enmark, Michelin Nordicin mp-renkaiden markkinointipäällikkö. – On hienoa, että juhlavuotenamme saatoimme esitellä näillä messuilla kokonaista yhdeksän uutta rengasta vuoden 2020 markkinoille. Mielestäni se on jälleen osoitus siitä, miten vahvasti Michelin sitoutuu tulevaisuuteen ja kestävän liikkumisen kehittämiseen.

Mise en situation MICHELIN Power Cup 2. Photo: Florent Giffard.

Mise en situation MICHELIN Power Cup 2. Photo: Florent Giffard.

Michelinin uutuudet kaudelle 2020:

Michelin Power Range – neljä uutta rengasta sport- ja hypersport moottoripyöriin, jotka vaativat erittäin korkeatasoista suorituskykyä.

Michelin Power Range tarjoaa täydellisen rengassarjan sporttisesta maantieajosta aina ratakilpailuihin: Michelin Power 5, Power GP, Power Cup2 ja Power Slick2.

Michelin City Grip 2 – uusi, päivittäiseen ajoon tarkoitettu skootterinrengas, joka tarjoaa maksimaalista turvallisuutta erilaisilla katu- ja tietyypeillä vaihtelevissa sääolosuhteissa.

Michelin Commanding III Touring – matkapyöriin, joilla ajetaan säässä kuin säässä satojen kilometrien matkoja.

Michelin Commander III Cruiser – uusi rengas matka- ja maantieajon harrastajille.

Michelin Enduro Xtrem – rengas, jonka äärimmäisen hyvä pito on tarkoitettu vaativaan off-road ajoon sekä äärimmäisen kovaan enduroajoon, jossa varsinkin kilpareiteillä maasto vaihtelee kivisestä mutaiseen ja puunjuurien töyssyistä äkkijyrkkiin töyräisiin.

Michelin StarCross 5 Mini – motocross-pyörän ”ensirengas”, joka on lähinnä tarkoitettu nuorille, lajin harrastamista aloitteleville kuljettajille.