– Kyse on perinpohjaisesti Triumph-brändätystä moottoripyörästä, ja sen vuoksi se on osa Triumphin valikoimaa Intiassa. Pyörät myydään Triumphin myymäläverkoston kautta Intiassa, totesi merkin markkinointijohtaja Paul Stroud Livemintille myöntämässään haastattelussa. Pyörät myydään Triumph-tuotemerkillä myös muualla maailmassa.

Elokuussa 2017 valmistajat kertoivat kumppaanudestaan keskikoisten, 250-800 cc, moottoripyörien kehittämiseksi ja valmistamiseksi nuorten kuljettajien mielenkiinnon vangitsemiseksi sekä Intiassa että muilla kehittyvillä markkinoilla. Muodollinen yhteistyösopimuksen allekirjoitus puuttuu vielä.

Bajaj tekee omalta osaltaan töitä moottorien ja itse pyörien valmistamiseksi annettujen speksien mukaan, ja kunhan prototyypit on saatu Intiaa varten valmiiksi, mallit virtaviivaistetaan ja istutetaan Bajaj'in tuotantojärjestelmään. Bajaj aikoo myös rakentaa oman tuotantolinjan mallien tuottamiseksi. Stroud kertoi, että Triumph on tehnyt töitä muutaman varhaisen prototyypin osalta.

Triumphin toinen edustaja, tuotantojohtaja Steve Sargant kertoi, että brittivalmistaja on hyvin tyytyväinen siihen, miltä pyörät näyttävät. Se voi tarkoittaa sitä, että muodollinen sopimus saatetaan allekirjoittaa jopa vielä tämän vuoden puolella.

Vielä ei ole tiedossa, mitä muuta Bajaj Auto odottaa saavansa yhteistyösopimuksesta kuin kasvavaa liikevaihtoa ja vahvistusta omaan tuoteportfolioonsa. Triumph on kehittänyt yhteistyötä varten kokonaan uuden moottorimalliston, jossa on useita variaatioita eri kuutiotilavuuksilla 250-750 cc kategorioihin.

Mallivuotena 2019 Intiassa myytiin 833 000 keskikokoista moottoripyörää, joista Royal Enfieldin osuus oli noin 97 %.

Triumph suunnittelee selvästi hyödyntävänsä Bajaj Auton valtavan valmistukapasitetin tuomaa taloudellista etua kamppaillakseen keskiluokan myynnissä vasten pääkilpailijoitaan Royal Enfieldiä, Harley-Davidsonia, KTM:ää, BMW:tä ja TVS:ää.

Bajaj on Intian suurin moottoripyörien viejä, ja sillä on samanlainen sopimus itävaltalaisen KTM:n kanssa, jolle se valmistaa Chakanin tehtaassaan Duke ja RC -moottoripyöriä (nyt myös ehkä uutta 390 Adventurea), jotka KTM myy oman brändinsä alla.