Norton Motorcycles UK Ltd:n rahoituskierros ei ole vielä alkanut, mutta yhtiön sivuston kautta pystyy periaatteessa jo rekisteröimään kiinnostuksensa asiaan (tosin linkki ei vielä tätä kirjoitettaessa toiminut, vaikka Nortonin etusivulla onkin iso ilmoitus asiasta).

Aiemmin tässä kuussa yritys kertoi antaneensa 1 miljoonan punnan edestä osakkeita työntekijöilleen.

Nortonin nykyinen pääjohtaja Stuart Garner osti yrityksen vuonna 2008. Hänellä ei ollut juurikaan kokemusta moottoripyörien valmistuksesta, vaan lähinnä suuri intohimo legendaarista brändiä kohtaan. Siitä lähtien hän on pitänyt merkkiä elossa laajentamalla sen tuotevalikoimaa ja viemällä pyöriä ympäri maailman.

Norton Superlight. Hiilikuitua, tehoa ja muuta eksotiikkaa.

Norton Superlight. Hiilikuitua, tehoa ja muuta eksotiikkaa.

Norton antaa itsestään seuraavat taloustiedot:

  • Kumulatiivinen myynti 43 miljoonaa puntaa. Yritys on voittoisa ja liikevaihto kasvussa.
  • Vuosittainen kasvu (EBITDA) 55 %, ennakoitu kasvu (EBITDA) 65 %.
  • 15 miljoonaa puntaa investoitu malliston t&k-toimintaan.
  • Uusien mallien menestyksekäs lanseeraus tuonut 30 miljoonan punnan edestä tilauksia.
  • 15 000 neliöjalan uudet tuotantilat tuotannon kasvattamiseen.
  • Ainoa brittiläinen mp-valmistaja joka suunnittelee, kehittää ja valmistaa kaiken Englannissa.

 

Yksityiskohtaiset tiedot eivät vielä ole saatavilla mm. kuluvan vuoden liikevaihdosta, mutta tulevat saataville siinä vaiheessa, kun rahoituskierros avataan Crowdcube-joukkorahoituspalvelussa.

Kuten varsinkin fanit tietävät, Nortonin nykyisetkin pyörät ovat tyylikkäitä ja näyttävän klassisia. Ja mikäli satuit näkemään 007 James Bond -elokuva Spectren, saatoit huomata, että Nortonin moottoripyörällä oli rooli elokuvassa.

Garner kertoo, että Nortonilla on ylpeä historia suunnittelemiensa eksklusiivisten brittimoottoripyörien osalta. Samalla hän toteaa, että he ovat kehittäneet viimeisen 10 vuoden aikana joukon hätkähdyttäviä moottoripyöriä ja valmistaneet niitä pieniä määriä – kaikki käsityönä Englannissa.

Garner väittää, että uudet V4- ja 650-mallit ovat luoneet yritykselle 30 miljoonan punnan tilauskirjan. Osakkuustarjous tulee ajankohtaiseksi lähiviikkoina Crowdcubessa. Asiasta kertoi Crowdfundinsider. Nortonin sivuille pääset tästä.