CycleAT:n takana on sanfransiscolainen startup-yritys nimeltään RDV Labs. Koska kaksipyöräisiin on heikosti saatavilla rengaspaineiden valvontajärjestelmiä, yritys pyrkii korjaamaan tilannetta - tavoitteena kasvanut turvallisuus - Kickstart-hankkeen avulla.

CycleAT monitoroi rengaspainetta reaaliaikaisesti. Sen venttiiliin asennettavat nailonista ja alumiinista valmistetut sensorit painavat 30 grammaa kappale, ja niiden välittämä tieto siirretään älypuhelinsovellukseen Bluetooth Low Energyn avulla. Sensorit eivät mittaa ainoastaa rengaspainetta 14 bariin asti, mutta myöskin lämpötilaa, pyörän pyörimisliikettä ja suuntausta. Sovelluksen ja älypuhelintelineen avulla kuljettaja pystyy jatkuvasti seuraamaan painetta.

Sensoreissa on integroitu litium-ioni akku, jonka pitäisi taata laitteelle sadan tunnin toiminta-aika yhdellä latauksella.

Lisävarusteena saatava varkaudenestopaketti sisältää ruuvit, joilla voi lukita sensorit paikalleen. 

Älypuhelimella voi seurata sensoreitten välittämiä reaaliaikaisia tietoja.

Toiminnallisesti nerokas ajatus on se, että sensorit voi pitää paikallaan ja täyttää renkaat ilmalla niiden läpi. Samalla ne mittaavat, että paineet tulevat kohdalleen.

30 gramman paino ei suunnittelijoiden mukaan vaikuta merkittävästi moottoripyörän renkaiden tasapainotukseen, ja 30 gramman vastapainon lisääminen puolestaan tasapainottaa polkupyörän vanteen. Polkupyörässä sensori näyttää aika isolta, joten yksi Kickstart-rahoituksen jatkosuunnitelmista onkin puolittaa sensoripaketin koko.

Mikäli uskot ajatukseen, niin vielä voit ennakkotilata parin sensoreita 139 dollarin hintaan. Suunniteltu myyntihinta on 199 taalaa, ja toimitusten pitäisi alkaa vuoden 2015 maaliskuussa.

Tätä kirjoitettaessa hanke oli kerännyt Kickstarterissa jo 57 rahoittajaa ja yli 16 000 dollaria. Tavoitesumma on 80 000 dollaria ja aikaa jäljellä vielä 56 vuorokautta.

Lisäinformaatiota sensoreista allaolevassa videossa: