Monilla on jo ennestään käytössä Bluetoothilla varustettu kuulokesetti, esimerkiksi Sena tai Cardo, sekä jonkinlaiset korvatulpat vaahtomuoviputkiloista korvien mittoihin valettuihin. Kypäräpuhelimen teho ei vain aina tahdo tällöin riittää kaikkiin tilanteisiin, joten MPlus kuulostaa sikälikin mielenkiintoisalta ratkaisulta.

MPlus kerää tällä hetkellä joukkorahoitusta valmistusta varten Kickstarter-rahoituspalvelun katta, ja markkinoille vastamelukuulokesetin pitäisi tulla ensi keväänä.

MPlus vastamelukuulokkeet ja Bluetooth-headset.

MPlus vastamelukuulokkeet ja Bluetooth-headset.

Laitteessa on korviin kaapeleiden varassa tulevat vastamelukuulokkeet sekä eräänlainen kauluri, joka sisältää elektroniikan, akut ja jopa ajon aikana hanskoin käytettävät säätimet. Lisäksi laitteen mukana tulee puomimikrofoni.

Vaikka kuvamateriaalin perusteella MPlussaa on enemmän ajateltu avokypäriin, se soveltuu myös umpikypärän kanssa käytettäväksi.

MPlussan kauluri sopii niskan ympärille ja on joustava. Melunvaimennukselle on viisi eri tasoa, joten sen pitäisi riittää kaikkiin eri äänenpaineen vaihteluihin.

MPlus

MPlus vastamelukuulokesetti on huomaamaton ja helppo asentaa.

Järjestelmä käyttää vastamelun tuottamisen tarpeen tunnistamiseen sekä syötön etu- että takapuolelle sijoitettuja mikrofoneja, joten valmistaja väittää, että tulos on parempi kuin perinteisellä meluntunnistuksella. Odotamme mielenkiinolla testausmahdollisuutta.

MPlus toimii myös kahden moottoripyörän välisenä Bluetooth-kypäräpuhelinjärjestelmänä jopa 150 metrin päähän. Se ei kuitenkaan vedä vertoja Senan tai Cardon järjestelmille, jotka parhaimmillaan pystyvät jopa useampien kilometrien matkaan. Viime mainituissa käytetään Wifiä MPlussan rajoitetumman kantaman Bluetoothia vastaan.

Laitteen vahvoja puolia on tietenkin se, ettei se vaadi mitään erillistä asentamista. Kauluri kaulaan, kuulokkeet korviin, kypärä päähän ja menoksi. Mikä parasta, se toimii myös muuten: voit kuunnella haluamaasi musiikkia langattomasti vastamelukuulokkeilla missä tahansa älypuhelimestasi. Vaikkapa pyöräillessä, kävellessä, iltaa istuessa tai lentomatkalla.

MPlus sopii muuhunkin toimintaan.

MPlus sopii muuhunkin käyttöön – missä tahansa.

Lisäksi MPlussan akku kestää pitkään. Pelkkää vastamelutoimintoa käytettäessä luvassa on mukavaa hiljaisuutta jopa 72 tunniksi, intercom-käyttöäkin 20 tuntia. Eli ajomatkallakaan laitetta ei tarvitse välttämättä ladata edes päivittäin.

Laite vaikuttaa kiinnostavalta, sillä jos vastamelutoiminto pelittää, et tarvitse erillisiä kuulosuojaimia, vaan selviät pelkästää MPlussilla ja silti pystyt vastaamaan puhelimeen tai olemaan yhteydessä ajokumppaniisi ilman erillisiä lisälaitteita.

Kaapelit kaulurista korvissasi oleviin kuulokkeisiin saattavat olla ajossa ongelma, ainakin täyskypärää ja paksua ajoasua (Suomi, you know) käytettäessä.

MPlussat ovat nyt tilattavissa Kickstarter-hankkeen kautta noin 144 euron hintaan. Toimitusaika huhtikuussa 2020.

Ainakin hanke on kerännyt hyvin rahoitusta, sillä tavoitellun 5112 taalan hanke on saanut kasaan jo yli 15 000 dollaria, ja aikaa on jäljellä vielä tätä kirjoitettaessa kolme viikkoa.

Aiheesta kertoi ensin New Atlas. Hankkeen sivustolle pääset tästä.

MPlus

MPlus. Käytettävissä myös ajohanskojen kanssa.