"Pimeydessä on niin paljon enemmän nähtävää", on Perakin yhteydessä lanseerattu juhlavan kuuloinen slogan. Ja kieltämättä pyörä on vaikuttavan näköinen mustana.

Jawa Perakissa käytetään uutta tilavuudeltaan 334 cm3 yksisylinteristä nestejäähdytteistä nelitahtimoottoria. Moottorin teho on 30 hevosvoimaa ja vääntö 31 Newtonmetriä.

Jawa Perak 2020.

Jawa Perak 2020.

Se on eri kuin viime vuonna julkistetuissa Jawa- ja Jawa Forty Two -malleissa käytettävä 293 cm3 nestejäähdytteinen yksisylinterinen nelitahtimoottori, jossa on niin ikään neliventtiilikansi ja kaksi kannen yläpuolista nokka-akselia. Moottorin teho on 27 hevosvoimaa ja vääntö 28 Newtonmetriä.

Suurempi tilavuus seuraa siitä, että Perakin moottorin poraus on suurempi kuin perusmalleissa, isku sen sijaan on saman mittainen.

Jawa Perak 2020.

Jawa Perak 2020.

Siinä missä Jawa maksaa Intiassa 1960 euroa ja Jawa Forty Two 1853 euroa, Perakin hinta on noin 2450 euroa.

Perakin perusrakenne kaksoiskehtorunkoineen on sinänsä sama kuin vanhemmilla sisarillaankin, mutta siinä on pidempi takakeinuhaarukka, monoshock-vaimennin ja kaksikanavaiset ABS-levyjarrut. Vaihteistossa on kuusi vaihdetta.

Perakin istumakorkeus on bobberimaisen maltilliset 750 mm, akseliväli 1485 mm, tankattu paino 179 kg ja polttoainetankin tilavuus 14 litraa.

Jawa Perak 2020. Cafe racer- vai bobber-muotoilua?

Jawa Perak 2020. Cafe racer- vai bobber-muotoilua?

Perak'han ensiesiteltiin samalla kertaa vuosi sitten kuin kaksi muutakin mallia, mutta vasta nyt siitä on ollut näytillä lopullinen tuotantomalli. Perakin hinta nousi viime vuonna ilmoitettuun verrattuna ilmeisesti moottorin kehitystyön vuoksi. Se täyttää nyt uudet BS6-päästönormit.

Pyörä on tilattavissa tammikuusta 2020 alkaen, ja toimitusten odotetaan alkavan huhtikuussa samana vuonna.

Jawa Perak 2020.

Jawa Perak 2020. Ja hieno istuimeen upotettu takavalo.

Perak on – kuten tietysti bobberille kuuluukin – eri näköinen kuin sisarmallinsa. Se on matala ja pitkänomainen ja ulkonäkö on vaikuttava. Musta ja kromi sopivat malliin hyvin. Perak on yhden istuttava. Bobbermaiseen tyyliin kuuluvat vielä istuimen muotoilu, ohjaustangon päässä olevat peilit, muotoillut lokasuojat ja pätkityn näköiset äänenvaimentimet.

Aiheesta aiemmin: Tässä ne nyt sitten ovat: uusklassiset Jawa ja Jawa Forty Two sekä bobber Perak

Jawa Perak 2020.

Jawa Perak 2020.

Jawa Perak 2020.

Jawa Perak 2020.