Tomzon U48A Motorcycle RC Nano minikokoisessa nelikopterissa on mukana tietenkin myös pilotti. Laite on varustettu ladattavalla akulla, ja siinä on useita erilaisia lentotapavalintoja kuten 720° pyörähdykset ja ympyrässälento.

Tärkeintä on tietenkin se, että laite on muotoiltu moottoripyörän näköiseksi, ja että se ikään kuin laajentaa moottoripyörän toimintasädettä turvallisesti myös taivaalle.

U48A:n pitäisi olla äärimmäisen yksinkertainen lennätettävä, ja siihen on toteutettu erilaisia temppuja etukäteen, joten lapsikin osaa helposti lentää sillä. Yksi napinpainallus riittää lähtöön ja laskeutumiseen. Laitteella voi tietysti myös kääntyä oikealle ja vasemmalle, sivuttain ja tehdä demolentoja. Demo-moodissa drone osaa tehdä 720° kiertoliikkeen ja lentää ympyröitä. Myös U-käännös toteutuu napinpainalluksella.

Valittavana on kolme eri lentokorkeutta: voit aloittaa matalammalta, ja sitä mukaa kuin taidot karttuvat, voit hyödyntää dronen ominaisuuksia korkeammalla.

Minidrone on suuniteltu lentämään tietyllä korkeudella. Kun vapautat kaasun, laite jää leijumaan sille korkeudelle. Se käyttää leijuntasirua ja muita sensoreita kuten ilmanpainemittausta ja gyroskooppia leijuakseen täsmälleen stabiilia reittiä. Laitteen virta kytketään päälle ja annetaan laitteen itsensä tehdä suuri osa työstä.

Tomzonissa on myös sisäänrakennettu hälytys kertomaan, jos akun jännite on laskemassa liikaa, tai jos moottori on jumissa. Laite on parhaimmillaan sisäleluna, jolloin se ei mene niin helposti rikki ja pysyy paremmin tallella. Mutta se on tarkoitettu myös ulkokäyttöön.

Drone käyttää ladattavaa akkua virtalähteenä, ja mukana tulee tarvittava latauskaapeli. Potkureissa on myös turvapuskuri pitämässä pikkuiset sormet loitolla. Androidcentral kertoo artikkelissaan, että lapset oppivat laitteen käsittelyn helposti, ja koska se on niin helppo ladata, voivat lennättää sitä itsekseen.

Laitetta myy ainakin Amazon, ja väittävät, että vielä ehtii kevyesti jouluksi. 

Tomzon U48A nano drone on pienikokoinen. Mitat tuumissa.

Tomzon U48A nano drone on pienikokoinen. Mitat tuumissa.