DfT julkisti lokakuun alussa tiedon, jonka mukaan maassa menehtyi 354 moottoripyöräilijää vuonna 2018, missä oli nousua vuodesta 2017. Samana vuonna motoristit olivat osallisina 16 000 vakavassa tai lievässä onnettomuudessa. Luku on korkein kaikissa ajoneuvoryhmissä. 

TWM Traffic Control Systems on tilanteen parantamiseksi julkistanut sarjan interaktiivisia varoitusmerkkejä, ja rohkaisee nyt paikallisviranomaisia asentamaan niitä sellaisiin liikennekohtiin, joissa on tapahtunut paljon onnettomuuksia moottoripyöräilijöille.

TWM on erikoistunut suunnittelemaan, valmistamaan ja asentamaan innovatiivisia liikenteen ohjausjärjestelmiä. Nyt se on julkistanut interaktiivisen liikennemerkin, joka on suunniteltu asennettavaksi paikkoihin, jotka tunnetaan liikenneonnettomuuksista ja / tai siitä, että alueella ajetaan paljon ylinopeutta. Erityinen fokus on ylinopeutta ajavissa moottoripyörissä.

Ajonopeudesta kertova merkki.

Ajonopeudesta kertova merkki.

Tuotejulkistus osui samoihin aikoihin, kun DfT julkisti tiedon, jonka mukaan tieympäristöstä aiheutuneista 1572 liikenneonnettomuudesta 228 aiheutui puutteellisista tai peittyneistä tiemerkinnöistä tai tien asetelmasta, mukaan lukien jyrkät mutkat ja sokeat kulmat.

TWM:n uudet merkit ovat tutka-aktivoituvia, ja hälyttävät potentiaalisesta riskistä kaikentyyppisiä ajoneuvoja. Kun moottoripyörä lähestyy nopeudella, joka on yli asetetun rajan, merkkiin ilmestyy sininen LED-valonauha, joka painottaa suurta mustaa "Think"-tekstiä valkoisella taustalla ja mukana on myös moottoripyöräiljän symboli (jutun aloituskuva).

Lisäksi näkyy "Back Off" eli "lopeta" sekä tekstit "Crash Site" ja "Stay Alert" eli "kolarointipaikka", "pysy hereillä".

Liikaa vauhtia ja vaarallinen mutka: hidasta!

Liikaa vauhtia ja vaarallinen mutka: hidasta!

– Liikenneministeriön uusi tilasto ei ole mukavaa luettavaa, varsinkaan se tosiasia, että 228 onnettomuutta oltaisiin voitu välttää motoristit paremmin herättävillä selkeämmillä ja hätkähdyttävimmillä liikennemerkeillä, totesi TWM:n johtaja Kevin Marshal. – Meillä on intohimona kehittää välineistöä, joka parantaa sekä kuljettajien että jalankulkijoiden turvallisuutta. Uudet varoitusmerkit on suunniteltu moottoripyöräilijöiden turvallisuus ensisijaisesti mielessä, ja toivomme, että paikallisviranomaiset ympäri Englannin sijoittavat merkkejä tunnettuihin onnettomuuksia kerääviin paikkoihin.

RAC:n vuoden 2018 raportti arvioi tilastotietojen pohjalta, että kun kelloja siirretään, se merkitsee noin 20 onnettomuutta lisää Englannin teillä päivässä. Tätä vastaan TWM on kehittänyt sarjan tuotteita, jotka voivat herättää autoilijoiden ja motoristien huomion. Näitä ovat esimerkiksi monivärinen nopeusnäyttö, joka näyttää ajoneuvon nopeuden, kun tämä ylittää tietyn nopeuden. Toinen merkki näyttää tiejaksolla voimassa olevan nopeusrajoituksen ja kolmas on kaarteeseen tuloa näyttävä väkäsmerkki, joka TWM:n versiona aktivoituu saavuttaessa kaarteen lähelle ja osoittaa kaarretta siten, että väkäset vilkkuvat sarjanomaisesti. Huomioarvo on varmasti suurempi kuin perinteisen mutkaa osoittavan väkäsmerkin.

Väkäsmerkki, jonka väkäset valaistuvat vuoron perään.

Asiasta kertoi Traffic technology today. TWM:n sivuille pääset tästä.

Toimituksen kommentti: 

Tämä on oikea tapa parantaa tieturvallisuutta: varoittaa vaaranpaikoista niin, että ne todella huomataan. Samalla se on tutkateknologian hyödyntämistä parhaalla mahdollisella tavalla: jos ajoneuvolla on liikaa nopeutta, huomautetaan asiasta tämän oman turvallisuuden takia ja tilannepohjaisesti. Samalla kaikkien muidenkin tielläliikkujien turvallisuus paranee, ei pelkästään moottoripyöräilijöiden, vaan ratkaisut toimivat kaikkien ajoneuvojen kanssa.