Oululainen Kimble Games on ennestään tuttu jo Wheelie King 3D ja Wheelie Rider 3D -mobiilipeleistään, jotka molemmat keskittyivät wheelieiden tekemiseen moottoripyörällä.

Ensi helmikuussa julkistettava mobiilipeli, Burnout Legends taas on silkkaa kiidyttelyä. Siinä tarkoituksena on voittaa kiihdytyskisoja, että saa rahaa pyörän päivittämiseen, jotta sitten taas pärjäisi entistä paremmin. Toisaalta osat ja siten myös moottoripyöräsi kunto kuluvat käytössä.

Burnout Legends.

Burnout Legends.

Pelissä myös kaupunki, jossa voi vapaasti ajaa liikenteen parissa ja vältellä poliisia. Paitsi kisaaminen, myös kaupungissa törmäileminen kuluttaa moottoripyöräsi kuntoa.

Pelin alussa sinulla ei ole mopoa tai moottoripyörää, mutta juuri sen verran rahaa, että voit sillä ostaa ruosteisen ja vanhan 49 cc Suzuki PV:n. Coinsseja, joita tarvitaan mopon tai moottoripyörän virittämiseen, voi kilpailemisen lisäksi hankkia oikeilla euroilla.

Burnout Legends.

Burnout Legends.

Ratoja on kaikkiaan kahdeksan erilaista. Mukaan mahtuu maalaismaisemia, kaupunkikujia, oikeita kiihdytysratoja, lentokenttää jne.

– Pelin pitäisi olla aika realistinen, kertoo pelin kehittänyt Kimmo Halonen. – Esimerkiksi rengas kuluu käytössä enemmän kuin vaikkapa pakoputki tai runko. Moottori myös kuluu enemmän, jos sitä on viritetty paljon. Pelissä on myös kytkin, jota käyttämällä pyörä joko keulii tai sutii valittujen kierrosten mukaan. Toki tulos riippuu myös pyörästä.

Burnout Legends. Virityskaupassa.

Burnout Legends. Virityskaupassa.

– Pyöriä on peliin tarjolla yli 30 eriliasta PV:stä kiihdytys-Hayabusaan. Virittäminen tapahtuu joko ostamalla tehokkaampia osia, tai säätämällä esimerkiksi pyörän rengaspainetta, turbon ahtopainetta ja / tai välityksiä muuttamalla, Halonen toteaa.

Pelin voi ennakkovarata iOS-storesta täältä tai Android-sovelluskaupasta täältä. Peli on ilmainen.

Burnout Legends.

Burnout Legends.

Kimblen mopopelejä on ladattu yli puoli miljoonaa kertaa. Kyseessä taitaa olla ensimmäinen 3D-kiihdytyspeli moottoripyörillä puhelimille. 2D-versioita löytyy vanhastaan.

Aiheesta aiemmin: Uusi kotimainen kännykkä-mp-peli: Wheelie Rider 3D – nyt voit keulia ja endota vapaasti

Burnout Legends.

Burnout Legends.