Giacomo Agostinin kisaura on vertaansa vailla, ja tämä perintö on nyt museoitu sen säilyttämiseksi ja jakamiseksi maailman kaikkien MV Agusta -harrastajien ja moottoripyöräilyfanien iloksi. Museo on keskiaikaisessa Bergamossa, Mestarin kotikaupungissa, joka sijaitsee Po'n tasangon ja Alppien välissä, kivenheiton päässä Milanosta.

Arkkitehti Michele Giavarini suunnitteli museon yksityiseksi voitonmerkkien huoneeksi, jotta Mestari voisi säilyttää siellä yli 350 trofeeta uraltaan. Ideana oli myös avata tila yleisölle. Museossa on joitakin Agostinin aikanaan käyttämiä historiallisia moottoripyöriä, kypäröitä, kisa-asuja ja henkilökohtaisia esineitä tuotuna näytille kronologisessa järjestyksessä.

Vallitsevana on lattiaan maalattu jättiämäinen numero 1, mustaa keltaisella, numero, jolla Agostini kisasi. Hänen lempinimensä "Ago", jolla kaikki hänet tunsivat, on maalattu kirkkaalla punaisella muistuttamaan hänen ennätyksellisestä voittojensa ja mestaruuksiensa määrästä.

Giacomo Agostini.

Giacomo Agostini museossaan.

– Elämäni historia on täällä kokonaan tässä yhdessä huoneessa, ja nyt kun olen voinut viettää siellä hetken yksin omien ajatusteni kanssa, paluu noihin poikkeuksellisiin muistoihin täyttää minut ilolla, Giacomo Agostini totesi.

– Giacomo Agostinin ja brändimme välinen kumppanuus on osa yrityksemme kunniakasta historiaa, ja olemme onnellisia siitä, että miestä, joka antoi niin osan panoksen MV Agustan legendaan, oikeutetetusti nyt juhlistetaan tällä museolla, iloitsi MV Agustan pääjohtaja Timur Sardarov.

Museo on yksityinen, ja siellä voivat vierailla vähintään 8 henkilön ryhmät. Varaukset tehdään Villa Vittoria Charme and Relax luxury bed & breakfastin kautta. Lomakohdetta johtaa Agostinin tytär Vittoria, ja tarjolla on koko paketti, johon kuuluu mukaan majoitus, vierailu museossa sekä päivällinen mestarin kanssa.

Mikäli asia kiinnostaa, niin lisätietoja saatte puhelinnumerosta +39 035 239209 tai sähköpostitse osoitteen info@villavittoriabergamo.it kautta.

Giacomo Agostinin museo on tulvillaan trofeita.

Giacomo Agostinin museo on tulvillaan trofeita.