Sussexin poliisi kertoo, että oheinen video on auttanut kovasti videolla esiintyvän motoristikolmikon rangaistusten määrittelyssä. Alla nähtävä video on pelkkä tiivistelmä, alkuperäinen on pidempi.

Poliisi julkisti videon tavoitteenaan kasvattaa tietoisuutta vaarallisen ajamisen riskeistä. Poliisi otti sen haltuunsa useiden vaarallisesta ajamisesta kertoneiden raporttien myötä Itä-Sussexissa viime huhtikuussa.

Yksi motoristeista tunnistettiin Thomas Ettridgeksi, jonka GoPro-kypäräkameran poliisi tutki, josko sinne olisi tallennettu mitään rikkomuksia. Kuvamateriaalista paljastuikin joukko motoristeja ajamassa porukalla Kentin ja Sussexin välillä, ja tutkijat pystyivät identifioimaan siitä kolme kuskia, Ettridgen, Thomas Haydenin ja Matthew McLavenin.

Ettridge kuvasi itsensä ohittamassa muita ajoneuvoja ylinopeudella useita kertoja A21:llä, mukaan lukien 305 km/h nopeus 110 km/h alueella. Hän myös teki wheelien eli ajoi etupyörä ilmassa 130 km/h 65 km:n rajoitusalueella jne.

Samalla videolla esiintyivät myös Hayden ja McLaven niin ikään vähemmän suotuisassa valossa, joten seurauksetkin ovat aika rankat. Kolmikko sai syytteet vaarallisesta ajamisesta.

Wheelie ajoradalla.

Wheelie ajoradalla.

Poliisin kuulusteluissa he myönsivät tekonsa ja niiden vaarallisuuden ja katuivat tekemäänsä.

Ihan sillä he eivät kuitenkaan selvinneet, vaan Kettridge, 26 v, sai 10 kk vankeutta ja menetti korttinsa 29 kuukaudeksi, kun taas Hayden, 26 v, sai 6 kk:n vankeustuomion ja menetti korttinsa 27 kk:ksi. McLaven, 28 v, puolestaan kunnostautui 4 kk:n vankeustuomion ja 18 kuukauden ehdonalaistuomion verran. Lisäksi hän menetti korttinsa 24 kk:ksi ja sai 150 tunnin yhdyskuntatuomion.

Kaikki kolme myös joutuvat suorittamaan ajokokeet uudelleen laajennettuina, mikäli aikovat joskus vielä ajaa.

"Kolossaalista typeryyttä"

Poliisin edustaja Chris Welch totesi, että "tämä on ollut shokeeraava tutkinta; nopeinta ja vaarallisinta moottoripyörälläajoa, mihin olen koskaan törmännyt".

"Ajonopeudet ja yleinen aggressiivinen ajotapa on ollut yksinkertaisesti naurettavaa... Kuljettajat eivät ole riskeeranneet pelkästään omiaan, vaan myös muiden tienkäyttäjien elämän."

Hän myös totesi, että he ovat ajaneet niin rajalla, ettei pienintäkään virhemarginaalia ole ollut jäljellä.

"Näiden tuomioiden pitäisi toimia vahvana muistutuksena tällaisen käyttäytymisen seurauksista".

Jutun käsitellyt tuomari totesi puolestaan, että kyse on ollut "kolossaalisesta typeryydestä ja massiivisesta itsekkyydestä", ja että "heillä oli silkkaa onnea, etteivät kuolleet tai loukkaantuneet".

Mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen täällä.