Joukko on erityisesti koulutettu paljastamaan korkeat äänitasot. Osastolla on jatkuvasti mukanaan ylimääräiset melunpaljastulaitteet, ja on toiminut aktiivisesti Pariisissa syyskuun lopusta lähtien.

Tähän mennessä melupoliisit ovat varoittaneet noin 150 moottoripyöräilijää heidän pyöriensä meluisuudesta, joskaan sitä tietoa ei ole saatavilla, miten monta sakkoa on kirjoitettu. Joka tapauksessa osaston jäsenillä on oikeus kirjoittaa paikan päällä 90 euron sakko kovaäänisestä pyörästä kiinni jääneelle.

He voivat myös tuplata sakon 180 euroon, jos pysäytetyn moottoripyörän alkuperäistä pakoputkistoa on mitenkään muokattu, ja tämä sisältää myös minkä tahansa tarvikeosien käytön. 

Poliiseilla on myös valtuudet antaa kuljettajalle vikakortti, mikä tarkoittaa sitä, että moottoripyörä on saatettava takaisin tietylle melutasolle, oletettavasti alkuperäisosia käyttäen, ja sitten näytettävä poliisille sekä demonstroitava heille tietyn ajan kuluessa.

Tiukan paikan tullen moottoripyörän omistaja voidaan vangita ja pyörä takavarikoida.

Kyse on tuoreimmasta äänekkäitä moottoripyöriä vastaan suunnatusta kuristusotteesta Ranskassa. Kerroimme 1. syyskuuta, miten Pariisin kaupunki on asennuttanut "äänikameroita" muutamaan paikkaan Yvelinesin alueelle pääkapungin lähelle. Näiden äänitutkien pitäisi olla niin tehokkaita, että ne pystyvät eristämään tietyn kovaäänisen ajoneuvon muiden joukossa.

Mikä on sitten todellisuus, selvinnee myöhemmin. Asiasta kertoi Morebikes.

Aiheesta aiemmin: Pariisissa otetaan käyttöön "äänitutkat" kovaäänisten moottoripyörien sakottamiseksi