Kaikkien luokkien kuskit nähdään KymiRingillä sekä lauantaina 22.8. että sunnuntaina 23.8. Motocrossin MM-sarjan eli MXGP- ja MX2-luokkien osalta viikonloppuna ajetaan lauantain harjoitusten lisäksi karsintaerät, joissa ratkaistaan lähtöpaikat sunnuntain kilpailueriin. Sunnuntaina ajetaan lämmittelyajon lisäksi kaksi 30 minuutin ja kahden lisäkierroksen kilpailua molemmissa pääluokissa. MXGP-sarja käsittää vuonna 2020 yhteensä 20 osakilpailua kolmella eri mantereella ja 17:ssa eri maassa. MXGP-sarja käynnistyy 1. maaliskuuta Iso-Britannian GP:llä ja päättyy 20. syyskuuta ajettavaan Italian Imolan osakilpailuun. Suomen osakilpailu 22.-23. elokuuta 2020 on järjestyksessään sarjan 17:s osakilpailu.

MXGP-rata ja tapahtuma-alue sijaitsevat keskellä KymiRingin moottorirataa

KymiRingin moottorirata tarjoaa upeat puitteet motocrossin MM-sarjalle. Pituudeltaan 1,7 km hiekkapohjainen rata sijaitsee KymiRingin moottoriradan keskelle rakennettavalla 15 hehtaarin tapahtumaalueella.

- KymiRingin alue on täydellinen motocrossin seuraamiseen, toteaa Lahti Eventsin toimitusjohtaja Emilia Mäki.

- Korkeuserot mahdollistavat näkymät koko radalle suurimmasta osasta katsomoalueita, jotka kiertävät käytännössä koko motocross-radan. Kisoja voi seurata joko lähtösuoran viereen rakennettavasta tilapäisestä pääkatsomosta tai rataa ympäröivistä rinnekatsomoista.

Fan Zone -alueet, myyntipisteet ja ravintolapalvelut sijoittuvat katsomoalueille sekä näiden välittömään läheisyyteen KymiRingin moottoriradan varteen.

- Tapahtuman suunnittelun lähtökohtana on ollut tuoda motocross, ajajat, tallit ja pyörät mahdollisimman lähelle yleisöä ja faneja. Tämä näkyy aluesuunnittelun lisäksi myös esimerkiksi siinä, että yleisö voi hankkia pääsyn Paddock-alueelle eli varikolle, missä pääsee seuraamaan kaikkea aivan lähietäisyydeltä, kertoo Mäki.

Pääsyliput Suomen MXGP-osakilpailuun tulevat myyntiin maanantaina 16. joulukuuta klo 12:00 Lippu.fi:n kautta. Pääsylippujen päivähinnat ovat 39-79 euroa riippuen päivästä ja katsomoalueesta. Alle 18-vuotiaiden lippujen hinnat ovat 19-59 euroa riippuen päivästä ja katsomoalueesta. Alle 7-vuotiaat pääsevät tapahtumaan aikuisen seurassa veloituksetta.

 

 


https://www.epressi.com/media/userfiles/133792/1576224211/2020_pdf_mxgp_calendar.pdf


https://www.epressi.com/media/userfiles/133792/1576224211/2020_pdf_mxgp_calendar.pdf