Kolmantena päivänä ajettiin lenkki Neomista Neomiin, pituutta matkalle kertyi 504 kilometriä. "Uuden tulevaisuuden" kaupunkia ei vielä juurikaan ole olemassa, mutta ajomatka ympäri Neomin sai kilpailijat tuntemaan, kuin he olisivat olleet matkalla ajan halki. Ensimmäiset sata kilometriä veivät kilpailijat pujottelemaan Wadi ash Sharmahin jättiläismäisten kivimuodostelmien välistä, jotka tuntuivat olleen siellä aikojen alusta asti.

Hondan Ricky Brabeb voitti kolmannen osuuden ja siirtyi kokonaiskisan johtoon. Kuva: DPPI Media.

Hondan Ricky Brabeb voitti kolmannen osuuden ja siirtyi kokonaiskisan johtoon. Kuva: DPPI Media.

Kuskit hakivat tiensä läpi sellaisten maisemien, jotka ovat tyypillisiä naapurimaa Jordanialle, kun reitti kulki ympäri Jabal ash Shifan vuorien. Loppujaksolla kallioinen maaperä vaati äärimmäistä huomiota kisaajilta.

Hondan tehdaskuljettaja Ricky Brabeb antoi näytteen aikomuksistaan ja nousi haastamaan muut. Konstikkaasta maaperästä ja navigointivaikeuksista huolimatta amerikkalainen jätti kanssakilpailijat osuudella taakseen isolla marginaalilla. Samalla hän siirtyi kokonaiskilpailun johtoon.

Dakar päivä 3: kolmannen osuuden 12. ensimmäistä.

Itse asiassa Hondan tehdastalli otti kolmoisvoiton etapilla, ja kaksoisjohdon kokonaiskisassa, kun Jose Florimo ajoi kakkoseksi ja Kevin Benavides kolmanneksi. Kokonaiskisassa Benavides on nyt kakkosena Brabecn perässä. KTM:n kokenut Matthias Walkner oli kolmosetapin jälkeen kolmantena valmiina iskemään.

Kokonaiskisan tilanne kolmannen päivän jälkeen.

Yamahan tehdastiimin Adrian van Beverenillä oli taas huonoa tuuria Dakarissa. Viimeisessä kahdessa Dakarissa mies on ollut voittamaisillaan Dakarin, kun on joutunut keskeyttämään, ja sama kävi ranskalaiselle nyt jo kolmantena päivänä. Itse asiassa hänen kisansa päättyi jo 4 kilometrin jälkeen kolaroituaan. Isku on kova kuljettajalle, jolle Dakar on ollut ykkösasia viime vuosina, ja joka on ollut Yamahan tiimin ykköstoivo kisassa.

Husqvarnan Pablo Quintanilla vauhdissa. Kuva: DPPI Media.

Husqvarnan Pablo Quintanilla vauhdissa. Kuva: DPPI Media.