Aiemmin mopon virittämisestä on automaattisesti seurannut kevytmoottoripyöräksi luokittelu ja moottoripyöräveron maksaminen. Nyt käsiteltävänä olevasta autoveron lakimuutoksesta veroseuraamus on poistettu.

Lakiesityksessä todetaan, että "Veron suorittamisvelvollisuutta ei enää syntyisi sellaisesta ajoneuvon rakenteen muutoksesta, joka todetaan ainoastaan ajoneuvon nopeus mittaamalla". Käytännössä säännös koskisi kevyiden kaksipyöräisten moottorikäyttöisten ajoneuvojen, kolmipyöräisten mopojen ja kevyiden nelipyörien viritystilanteita.

Nykyään viritetyn ajoneuvon autovero määräytyy vastaavan käytetyn ajovälineen verotuksen mukaan. Kyse on noin 250 - 300 euron verosta.

Viritetyllä mopolla ajanut ei jatkossakaan pääsisi rangaitsematta tilanteesta. Sakkoa tulisi ajo-oikeudetta ajosta sekä muutoskatsastamattoman ajoneuvon kuljettamisesta.

Tämän lisäksi viritetty mopo pitää katsastaa uudelleen ja vakuutusyhtiö perii korotetun liikennevakuutusmaksun jälkikäteen, Iltalehti toteaa.

Traficomin mukaan mopo vastaa moottoripyörää, jos sitä viritetään niin, että moottorin sylinterin tilavuus on yli 50 cm3 tai sen suurin nopeus ylittää 45 km/h.