Dakar-rallin neljäntenä päivänä ajettiin Neomista Al-'Ulaan 672 kilometrin matka. Päivän päätteeksi saatiin yksi uusi sankari, eli Hondan tehdastiimissä ajava José Ignacio Cornejo otti ensimmäisen etappivoittonsa Dakarissa koskaan. Eilen oli myös ensimmäinen päivä, jolloin moottoripyörien puolella kokonaiskisan johdossa pysyi sama henkilö kuin edellisenä, eli Ricky Brabeb.

4. etapin tulokset.

4. etapin tulokset.

Matka Neomista Al-ʿUlaan tarkoitti siirtymistä tulevaisuuden kaupungista löytämään menneisyyden nabatealaisten mestareiden ihmeitä, kiveen hakattuja kaupunkeja. He ovat rakentaneet mieliinpainuvia temppeleitä kivestä jo yli kaksituhatta vuotta sitten. Alueet, joilla sadat temppelit ovat, ovat tietenkin kilpailijoiden pääsemättömissä. Joka tapauksessa edes näiden alueiden lähelle pääseminen on vaatinut jättimäisiä ponnistuksia. Ajo alkoi korkealla heti aamuvarhaisesta, ja rallin osallistujat ovat saaneet kokea vuoriston kylmyyttä sekä äärimmäisiä kivikoita ja ylittäneet Harrat al 'Uwayridin vulkaanisen alueen, missä navigointivirheet maksavat paljon aikaa. Kuvat haudoista ja kaupungeista saivat siis odottaa.

Matthias Walkner. Kuva: DPPI Media.

Matthias Walkner. Kuva: DPPI Media.

Siitä lähtien kun solmi sopimuksen miltei onnenkantamoisen suerauksena Hondan tehdastallin kanssa kolme vuotta sitten, José Ignacio Cornejo on todistanut ansainneensa paikan HRC:n tiimissä. Hän toi myös tiimille ensimmäisen Dakar-etappivoittonsa, joten hän toimii hyvin yhteen Ricky Brabebin ja Kevin Benavidesin kanssa pärjätäkseen haasteellisessa navigoinnissa.

Kokonaiskisan tilanne.

Kokonaiskisan tilanne.

– Ensimmäinen osuus oli todella nopea, joten sain Rickyn kiinni 220 tai 240 kilometrin ajon jälkeen. Sen jälkeen avasimme ajouraa vuoron perään ensimmäisinä. Mielestäni teimme loistavaa työtä, ajo oli fyysisesti ja henkisesti raskasta. Emme unohda tätä etappia pitkään aikaan, koska jotkut osuudet olivat niin kivisiä, että luulimme ajavamme väärää reittiä, José Ignacio Cornejo totesi.

Francesco Catanese. Kuva: DPPI Media.

Francesco Catanese. Kaikki rallin osalllistujat eivät ole tehdaskuljettajia, eivätkä resurssit välttämättä kovin suuret. Mutta se on varma, että timantinkovia kuskeja ovat. Kuva: DPPI Media.