Viidennen päivän reitti kulki välin Al Ula - Ha'il, ja ajomatkaa kertyi 564 kilometriä. Reitti vaati erityisesti taitoa.  Alkumatkasta oli noin 150 kilometrin verran hiekkaa, mutta tarkkaavaisuutta vaati se, että välille osui myös useita kivikkoja.

Haastavaa maisemaa viidennen päivän osuudelta Dakar-rallissa väliltä Al-Ula-Ha'il. Kuva: DPPI Media.

Seuraavaksi oli vuorossa Jabal Sammrin ylätasanko miltei 1500 metrin korkeudessa, missä oli kiivettävä pyörällä vaikeita jaksoja. Ha'ilin kaupunki on tunnettu siitä, että se on yksi suurimpia asutuksia jo ennen Saudi-aikaa. Lisäksi se on syntypaikka Ha'ilin rallille, joka on yksi vanhimpia ja arvostetuimpia tapahtumia maassa. Siellä saudi-kuljettajat ovat ottaneet mittaa toisistaan jo yli kymmenen vuoden ajan. Tämän vuoksi se oli myös väistämättä pysähtymispaikkana maan ensimmäisessä Dakar-rallissa.

Dakar-rallin viidennen päivän 12 parasta.

Neljä päivää Dakarin avausjakson voittonsa jälkeen Toby Price onnistui taas kiitämään voittoon. Mestaruustittelin haltija löi Husqvarnan Pablo Quintanillan ja Andrew Shortin, saaden etua Honda-kuljettajien Kevin Benavidesin ja Jose Ignacio Cornejon ongelmista ja kiiveten toiselle sijalle kokonaiskisassa.

Moottoripyöräpuolen kokonaiskisaa johtaa edelleen vakaasti ajava Ricky Brabec.

Kokonaistilanne Dakar-rallin viidennen päivän jälkeen.

Sam Sunderlandin kisa päättyi ikävästi matkalla Ha'iliin 188 kilometrin ajon jälkeen. Kohtalokas kaatuminen toi vammoja hänen selkäänsä ja vasempaan olkapäähän, ja englantilainen joutui jättämään leikin kesken jo viidennen kerran. Tämä oli hänen seitsemän osallistumisensa Dakariin. Samalla yksi KTM:n isoimmista voittajasuosikeista joutui poistumaan pelistä.

Kokonaiskisan viisi kärjessä on tällä hetkellä seuraavanlainen: 1. Brabec, Honda. 2. Price, KTM. 3. Benavides, Honda. 4. Husqvarnan Pablo Quintanilla on noussut neljänneksi ja Jose Ignacio Cornejo on nyt viides. Vanha kettu Matthias Walkner, KTM, vaanii puolestaan vahvasti kuudentena.

Sam Sunderland tässä vielä vauhdissa Dakar-rallin viidentenä päivänä. Kuva: DPPI Media.