Seitsemännen etapin reitti oli pituudeltaan 741 km ja vei Riyadhista Wadi al Dawasir'iin.

Heron portugalilainen Paulo Gonçalves etapilla 7. Kuva: DPPI Media.

Etapin voittaja moottoripyöräpuolella oli Kevin Benavides, mutta keskusnäyttämön valtasi Team Heron portugalilaiselle kuljettajalle pidetty muistotilaisuus, missä kaikki kuljettajat olivat läsnä.

Paulo Gonçalvesin muistotilaisuus. Kuva: DPPI Media.

Koko Dakar-kansa suree Paulo Gonçalvesia, joka oli yksi kokeneimmista ja pidetyimmistä mestareista koko genressä. Gonçalves oli mm. vuoden 2013 cross countryn maailmanmestari. Hän kolaroi 276 kilometrin erikoiskokeella, jonka voitti hänen entinen tiimikaverinsa Kevin Benavides. Benavides yritti yhdessä Toby Pricen kanssa - he olivat ensimmäiset onnettomuuspaikalle saapuneet - turhaan elvyttää portugalilaista.

Dakar-organisaatio ilmoitti myös keskusteltuaan kuljettajien kanssa, että 8. etappi perutaan moottoripyörien ja nelipyörien osalta. Paulo Gonçalves oli kunnioitettu ja rakastettu kanssakilpailija, ja myös inspiroi monia nuorempiaan. 

8. etapin peruminen antaa kuljettajille mahdollisuuden surra menehtynyttä kanssakilpailijaansa ja toipua menetyksen aiheuttamasta shokista.

7. etapin tuloslista.

Argentiinalainen Benavides sai hienon etappivoiton lyötyään Joan Barredan ja Matthias Walknerin, ja jäätyään perjantain moottoririkon jälkeen kauas kokonaiskisan voittomahdollisuuksista. Hondan tehdastallissa ajava Benavides on seitsemännen etapin jälkeen voitostaan huolimatta vasta kokonaiskisan sijalla 26, miltei 4 tuntia kärjelle jääneenä.

Hondan Ricky Brabec jatkaa edelleen kokonaiskisan johdossa.

Hondan Ricky Brabec on edelleen kokonaiskisan kärjessä ja Husqvarnan Pablo Quintanilla kakkosena edellä niinikään Hondan Jose Ignacio Cornejoa. KTM:n Toby Price vaanii neljäntenä.

Kokonaiskisan tilanne 7. etapin jälkeen.

Dakar-ralli on paitsi maailman haastavin, myös vaarallisin erämaaralli. Vuosien mittaan siinä on kuollut yli 50 henkilöä erilaisissa onnettomuuksissa.

Heron Joaquim Rodriguez tankkaamassa. Kuva: DPPI Media.

KTM on voittanut rallin moottoripyöräpuolella katkeamatta peräjälkeen vuosina 2001 - 2019. Hondan edellinen voitto on puolestaan vuodelta 1989. Husqvarnalla voittoja ei ennestään ole.

Argentiinalainen Hondan Kevin Benavides. Kuva: DPPI Media.