– Miss MP -kilpailu järjestetään seitsemättä kertaa ja olen saanut ilolla kuulla, miten finaali on muodostunut jo suurelle joukolle MP-messujen kävijöistä jokavuotiseksi messuperinteeksi. Miss MP on valloittava esiintyjä, joka ottaa lavan haltuun ja viihtyy sekä ihmisten joukossa prätkämessuilla että kameran edessä kuvauksissa, kertoo vetovastuussa oleva Helena Riihitupa.

Kilpailun finalistit esittäytyvät Miss MP20 Show’ssa, jonka suunnittelusta vastaa näyttelijä, juontaja Viivi Pumpanen. Show järjestetään perjantaina 31.1. klo 16.30 ja lauantaina 1.2. klo 13. Kilpailun voittaja ja perintöprinsessat julkistetaan lauantain show’n päätteeksi klo 15.15.

Miss MP20 -voittaja saa 1000 euron rahapalkinnon sekä kuvaussopimuksen Bike-lehden kanssa. Perintöprinsessat ja näytteilleasettajien suosikki palkitaan kukin 500 euron suuruisella summalla. Ilta-Sanomat julkistaa lukioidensa suosikin myös lauantaina messuilla.

Miss MP20 -voittajan valitsee tuomaristo, johon kuuluvat MP-messuja edustava Niko Kantola, Ilta-Sanomien toimittaja Mikko Juuti, Biken päätoimittaja Janne Huhtala, Miss MP19 Riikka Uusitalo, Miss MP18 Marika Laine, valokuvaaja Hans Lehtinen sekä Viivi Pumpanen.

Miss MP20 finalistit:

1. Laura Lahtinen, 20, Lahti 

Laura Lahtinen.

Laura Lahtinen.

Työskentelen Dressmannilla ja teen promootio- sekä mallintöitä niin usein kuin vain ehdin. Harrastuksiini kuuluu koiranäyttelyt, lukeminen ja kalastus.

Laura Lahtinen.

Laura Lahtinen.

Olen aina pitänyt klassisista sekä pienistä pyöristä, ja huomioni on aina vienyt Indian-merkin moottoripyörät. Niihin liittyy tarinoita ja ennätyksiä, jotka ovat myös aina viehättäneet minua.

2. Katharina Viik, 22, Kuopio

Katharina Viik.

Katharina Viik.

Toimin kaupan alalla vaatemyyjänä ja sivutoimena teen promoottorin hommia. Vapaa-aikana laulan ja käyn salilla, kesäisin kalastan ja vietän aikaa mökillä.

Katharina Viik.

Katharina Viik.

Meikäläisen ultimate lempimoottoripyörä on Kawasakin Ninja H2. Sen muotoilu ja pakoputket huutaa tehoa ja adrenaliinia. Sillä jäisi moni kakkoseksi ja toki kääntäisin aika monta katsettakin, jos sillä pääsisin ajelemaan. Kertakaikkisen upea pyörä.

3. Karoliina Sihvonen, 18, Vantaa

Karoliina Sihvonen

Karoliina Sihvonen

Opiskelen yo-merkonomiksi ja samalla työskentelen KTM Nordicilla sekä teen mallin töitä. Harrastin aiemmin 13 vuotta luistelua ja tänä päivänä liikunta on edelleen vahvasti osa arkeani. Käyn salilla ja ulkoilen koirani kanssa.

Karoliina Sihvonen.

Karoliina Sihvonen.

Suosikki moottoripyöräni on KTM 1290 Super Duke R, jonka ulkonäkö miellyttää ja olen kuullut siitä paljon hyvää.

4. Krista-Mariia Suomela, 21, Lempäälä

Krista-Mariia Suomela

Krista-Mariia Suomela

Työskentelen Tarkastech nimisen teollisuusmaalaamon pääruiskumaalarina. Maalailen päivittäin lohkoja, moottoreita ja muita vastaavia. Vapaa-ajallani maalailen autoja isäni hallilla sekä harrastan moottoripyöräilyä, lenkkeilyä ihanan saksanpaimenkoirani kanssa, kuntosalia ja piirtämistä. Olen myös pahan luokan musiikkiaddikti ja harrastan myös laulamista.

Krista-Mariia Suomela.

Krista-Mariia Suomela.

Oma pyöräni on 2008 vuoden Kawasaki Ninja 250r ja totta kai se oma pyörä on paras pyörä. Unelmoin kuitenkin Honda CBR 600RR Repsolista ja aion sen seuraavaksi pyöräkseni myös hommata.

5. Emilia Lepomäki, 21, Espoo

Emilia Lepomäki.

Emilia Lepomäki.

Työskentelen tällä hetkellä Danske Bankilla lainaneuvojana ja välillä teen työvuoroja Niinattaressa. Töiden ohella opiskelen ammattikorkeakoulussa tradenomiksi. Aikaa jää kuitenkin myös ystäville, liikunnalle, kuvauksille ja unelmien tavoittelulle. Harrastuksiini kuuluu kuntosali ja ryhmäliikuntatunnit sekä lenkkeily.

Emilia Lepomäki.

Emilia Lepomäki.

Minulla ei ole yhtä tiettyä unelmieni moottoripyörää, mutta tärkeintä olisi moottoripyörän urheilullinen ulkomuoto sekä vähän glitteriä ja timanttia, sillä rakastan kaikkea kiiltävää. Niin, että se olisi minun näköiseni. Yamaha YZF-R1 vastaa ulkomuodoltaan unelmieni moottoripyörää.

6. Milja Saarinen, 25, Raisio

Milja Saarinen.

Milja Saarinen.

Valmistuin lähihoitajaksi ja suuntauduin lapsiin ja nuoriin. Työskentelen päiväkodissa lastenhoitajana. Harrastan ulkoilua luonnossa ja uintia.

Milja Saarinen.

Milja Saarinen.

Moottoripyöristä minulla ei ole vielä paljon tietoa, mutta silmääni on aina miellyttänyt sekä uudet että itse rakennetut Harley-Davidsonit, koska arvostan itse tehtyä ja tiedän, että siihen menee paljon aikaa ja rahaa. Lisäksi on hienoa nähdä oma kädenjälki moottoripyörässään.

7. Karoliina Virtanen, 21, Tampere

Karoliina Virtanen.

Karoliina Virtanen.

Teen tällä hetkellä PR-töitä ja satunnaisesti mallintöitä. Suoritan myös Turun avoimessa yliopistossa oikeustieteellisen kursseja. Harrastan kuntosalilla käyntiä ja lenkkeilyä.

Karoliina Virtanen.

Karoliina Virtanen.

Unelmieni moottoripyörä olisi Harley-Davidson Sportster 883. Värinä tietysti punainen!

8. Jenna Lehtimäki, 27, Turku

Jenna Lehtimäki.

Jenna Lehtimäki.

Olen töissä yökerhossa baarimikkona ja sen ohella teen myös promootiotöitä.

Harrastuksiini kuuluu urheilun ohella eksoottisten eläinten hoito. Kotoa löytyy koiran ja kissan lisäksi kaksi käärmettä ja kaksi liskoa.

Jenna Lehtimäki.

Jenna Lehtimäki.

Unelmieni moottoripyörä olisi mattamusta Kawasaki Ninja, mikä on ollut teiniajoista saakka mun unelma. Tämä pyörä on mielestäni vähän niin kuin upea nainen; valtava voima sisällä yhdistyy kauniiseen ulkomuotoon.

9. Maija Pehu, 23, Kangasala

Maija Pehu.

Maija Pehu.

Teen hotelli- ja ravintola-alan töitä. Hain juuri sisustussuunnittelija kouluun, joten toivon mukaan olen pian myös opiskelija. Olen aina rakastanut rockia ja tapahtumarikasta elämää sekä hienoja moottoriajoneuvoja. Lisäksi harrastan aktiivisesti kuntosalia.

Maija Pehu.

Maija Pehu.

Innostun niin monista erilaisista ja hienoista moottoripyöristä että on vaikeaa nimetä yhtä unelmieni moottoripyörää. Esimerkiksi Kawasaki Z H2 väreinään musta ja punainen on henkeäsalpaava.

10. Enni Nykänen, 25, Joensuu

Enni Nykänen.

Enni Nykänen.

Työskentelen asiakaspalvelijana, opiskelen tradenomiksi ja teen satunnaisesti promootiotöitä. Harrastan moottoripyöräilyn lisäksi jalkapalloa sekä lumilautailua.

Enni Nykänen.

Enni Nykänen.

Unelmieni moottoripyörä on tällä hetkellä Kawasaki Z 900, punamustana. Olen ollut todella tyytyväinen oman Z 750 sporttiseen ulkonäköön ja miellyttävään ajoasentoon.

Miss Mp20 -ehdokkaat.

Miss Mp20 -ehdokkaat.