Tiistaina 22.7 uutisoimme tietyöstä niin sanotulla Tokerotiellä, eli tiellä numero 672. Työ kyseisellä tieosuudella etenee helteisellä säällä kiitettävää vauhtia ja yli puolet työn alla olevasta osuudesta on jo loistokunnossa.

Vastaavanlainen perusteellisempi pitkä tietyöprojekti on käynnissä niin sanotulla Virtaintiellä Tie 694 Kihniänkylästä Virtain suuntaan, tarkempi paikka on Alavallintie - Isoniemi. Päällystystyön pituus on 14,9 kilometriä ja työ tehdään ajalla: 8.7-31.8.2014 ma-pe klo 06-21. Nopeusrajoitus 50 km/h. Yksi ajokaiksta on suljettu liikenteeltä. Liikenne pysäytetään ajoittain ja aiheuttaa merkittävää haittaa liikenteelle, ilmoittaa Liikennevirasto.

Kuten Tokerotiellä tälläkin tienparannustyömaalla tien kantavuutta parannetaan paikka paikoin ajamalla tielle lisää soraa. Nykyinen asfaltti murskataan ja sekoitetaan alussoraan, jonka jälkeen vasta päälle lasketaan uusi bitumi. Juuri tämä hetki, jolloin uusi karkea sora on tuotu ajoradalle on haastava motoristin kulkua ajatellen.

Kiviaines kasautuu ajoittain ikäviksi kasoiksi ja uriksi, kivenmurikat singahtelevat sekä edelläajavien että vastaantulevien ajoneuvojen renkaista ja edelleen näin helteiden jatkuessa kivimurskasta irtoava pöly tunkeutuu kypärän sisälle asti ja haittaa näkyvyyttä ja hengitystä. Rekkojen nostattama kivipöly leijailee jopa minuuttien ajan ennen laskeutumista.

Tiedossa jälleen uutta upeaa tietä. Nautitaan kesäisenmukavista ajokeleistä.