Yhdysvalloissa laitteen hinta on noin 1000 dollaria, eli rajoitetun sarjan laitteeksi se on hinnoiteltu varsin maltillisesti. 12 000 kappaleen tuote-erä ei välttämättä kaupoissa kauaa vanhene. Varsinkin kun muistaa, että Ducati on Yhdysvalloissa varsin arvostettu pyörämerkki ja italialaisvalmistajan toiseksi suurin markkina-alue kotimaansa jälkeen.

Lenovon edustaja kertoi kannettavan tietokoneen muotoiluun otetun mallia moottoripyörävalmistajan ratkaisuista.

– Ducatin moottoripyörien pakoputkissa käytetään kuusikulmaista hunajakennomaista muotoilua, joten kannettavamme jäähdytysilmanaukot ovat samanmallisia. Kannettavan ulkopinnassa on myös punainen raita tuomassa tuttua Ducatitunnelmaa, kertoi Lenovon edustaja valmistajan tiedotteessa.

Lenovo Ducati 5 kannettava. Huomaa tuuletusaukkojen hunajakennorakenne ja  punainen raita.

Lenovo Ducati 5 kannettava. Huomaa tuuletusaukkojen hunajakennorakenne ja  punainen raita.

Ducati-Lenovo-akselin taustalla on se, että kaksi vuotta sitten Lenovosta tuli kilparadoilla Ducatin tietotekniikkayhteistyökumppani.  Lenovon brändi nähdään Ducatin kisapyörissä ja kuljettajien ajoasuissa, ja CES-kuluttajaelektronikkkatapahtumassa Las Vegasissa aiemmin tässä kuussa Lenovo esitteli Lenovo Ducati 5 -kannettavansa.

Windows 10 -kannettavan ominaisuuksista sen verran, että sen näyttö on 14-tuumainen Full HD (1920 x 1080), ja akun pitäisi kestää 12 tuntia. Prosessorina on Intelin 10 sukupolven Core i5, näytöstä huolehtii Intelin integroitu grafiikkaohjain, kaiuttimet on suunnattu ylöspäin ja  laite on varustettu Dolby Audiolla paremman äänenlaadun takaamiseksi. Liityntänä on USB-C, RAMmia on mukana 8 Gt ja sisänrakennetun SSB-kiintolevyn kapasitetti on 1 teratavu.

Painoa laitteella on sporttiset 1,58 kg, ja se on vain 16,9 mm paksu.

Laitteen hinta Yhdysvalloissa alkaa 899 dollarista, ja se tulee markkinoille huhtikuussa. Joten ehkä toivoa on saada sellainen Suomeenkin?  

Lenovo Ducati 5 kannettava.

Lenovo Ducati 5 kannettava.