Siinä missä Suomessa vasta aivan varovasti puhutaan kaistojen välissä ajamisen, splittaamisen, sallimisesta moottoripyörillä kaupunkien ruuhkissa, maailmalla on jo kaupunkeja, joissa se on luvallista puuhaa. Filippiinien pääkaupunki Manilassa pistetään kuitenkin vielä paremmaksi, eli siellä suunnitellaan vakavissaan vain moottoripyörille tarkoitettujen kaistojen ottamista käyttöön. Se tekisi työmatkansa moottoripyöräilevien elämästä huomattavasti turvallisempaa.

Mutta asiassa on kuitenkin myös hankalahko puolensa, eli kaistoista tehtäisiin aidattuja. Se estäisi tietenkin autoilijoita ajamasta niillä, ja suojaisi hyvin muulta liikenteeltä, mutta pitäisi myös motoristit kaistalla. Kaistalta ei välttämättä pääsisi poistumaan silloin, kun haluaa, vaan saattaisi joutua ajamaan lenkin, että pystyy palaamaan, tai ajamaan muun liikenteen seassa, että pääsee päämääräänsä.

Metroalueen liikenneviraston kommentin mukaan moottoripyörille suunnattu kaista on vaikea toteuttaa. Hanke on kuitenkin toteutumassa, mahdollisesti vielä tämän vuoden mittaan.

Onkin mielenkiintoista nähdä, miten se käytännössä toteutetaan, ja aidataanko kaistaa lopulta. Ja ennen kaikkea: millaisia käytännön tuloksia sillä saavutetaan turvallisuuden ja ruuhkien suhteen.

Motopinasin artikkelissa pohdittiin myös sitä, onko mp-kaistan aitaaminen motoristien turvallisuutta heikentävä vai parantava ratkaisu.