Olemme kertoneet Damon Hypersportista jo aimminkin, muun muassa joulukuussa 2019. Pyörän erikoisuuksiin kuuluu muuttuva ergonomia ja pyörän ympärille 360-astetta ulottuva varoitusjärjestelmä, joka antaa kuljettajalle tietoa lähestyvästä liikenteestä. Kuljettajaa varoitetaan haptisesti, visuaalisesti ja kameroiden avulla.

Akun tehoksi arvioidaan 21,5 kWh, ja valmistajan ajomatkasta antama lukema, "yli 322 km" tarkoittaa yhdistettyä maantie- ja kaupunkiajoa. Akun latausaika on alle 3 tuntia Level 2 -laturilla. Kiihtyvyydeksi luvataan 0-96 km/h alle 3 sekuntia.

Damon Hypersportille myönnettiin CES-tapahtuman parhaan innovaation palkinto.

Damon Hypersport

Damon Hypersportin varoitusjärjestelmä.

Hypersportissa on Damonin CoPilot-järjestelmä, joka sisältää patentoidun 360° varoitusjärjestelmän, joka mahdollistaa kuljettajan täydellisen tilannetietoisuuden. Järjestelmä tietää intuitiivisesti, mitä lähellä on, ja varoittaa kuljettajaa ohjaustangon haptisen palautteen, tuulilasiin integroitujen LEDien ja aina päällä olevien 1080FHD-kameroiden kuvan avulla.

Pyörän Shift-teknologia mahdollistaa ajoasennon muuttamisen sporttisesta paremmin kaupunkiajoon sopivaksi napinpainalluksella. Säätö siirtää neljää muuttujaa pyörässä.

Damon Hypersport

Damon Hypersport, Shift-teknologia.

Hypersportissa on myös 4G/WiFi/Bluetooth-liitettävyys, joka mahdollistaa sen, että kaikki Damonit voidaan liittää yhteen, jolloin ne voivat oppia ja parantaa toimintaansa yhtenä yhdistettynä aivokapasiteettina.

Hypersportista tulee kaksi versiota, joista Hypersport HS:n hinta alkaa Yhdysvalloissa 22 500 eurosta ilman alueellisia ja liittovaltion veroja. Molemmissa malleissa on CoPilot- ja Shift- sekä liitettävyysjärjestelmät.

Teknisesti edistyneempää Hypersport Premieriä rakennetaan vain rajoitettu 25 kappaleen erä, ja sen hinta alkaa 36 000 eurosta – ilman veroja. Vastineeksi saa yksiaisaisen hiilikuituisen keinuhaarukan, Brembon jarrut ja Öhlinsin alustan.

Lisätietoja Damonin sivuilta täältä.

Aiheesta aiemmin:

Damon Hypersport Pro -sähkömoottoripyörässä on tekoälypohjainen ennakoiva törmäyksenvaroitusjärjestelmä

Damonin ennakoiva tekoäly tuo vallankumouksen moottoripyöräilyn turvallisuuteen

Damon Hypersport

Damon Hypersport