Italialainen moottoripyörävalmistaja Ducati myi tänä vuonna maailmanlaajuisesti kaikkiaan 26 740 moottoripyörää tammi-kesäkuun välisenä aikana. Lisäksi tilaukset kesäkuussa nousivat 11 % edelliseen vuoteen verrattuna. Tämä saa Ducatin ennakoimaan uutta moottoripyörien vuotuista myyntiennätystä.

Ducatin myynti on ollut nousussa viimeisen kolmen vuoden ajan putkeen, ja aiempi ennätys on ollut 44 287 pyörää vuodessa, joten on mielenkiintoista nähdä, nouseeko se jo lähelle tai peräti yli 50 000 merkin.

Ducati on julkistanut tälle vuodelle uudet Monster 1200- ja Monster 821 -mallit sekä päivittänyt Diavelin ja Hypermotard SP:n, joten sen tuotteet ovat olleet tuoreena kuluttajien mielissä.

Ducatien myynti on noussut myös Suomessa tänä vuonna vastavirtaan kuin monen muun merkin. Se oli kesäkuuhun päättyneen puolivuotiskauden jälkeen sijalla 11 merkkien välisessä kisassa. Toki myyntimäärät ovat meillä suhteellisen pieniä, mutta merkillä riittää uskollisia kannattajia. Myös uusi maahantuoja ja maltillinen hintapolitiikka lienevät vaikuttaneet menestykseen.