Yhdysvalloissa on tehty patenttihakemus sekä autoon että moottoripyörään tarkoitetusta järjestelmästä, jolla kompressorilla tuotetulla ilmanpaineella pidetään tuulilasi tai visiirin sisäpinta kuivina sateen sattuessa.

Järjestelmä vaatii patenttikuvauksen mukaan joko sähköisen tai hihnatoimisen kompressorin paineilman tuottamiseen sekä paineistetun ilman varasäiliön. Lisäksi esimerkiksi kypärässä pitää olla pienten putkien verkosto ilman toimittamiseksi sinne, minne pitääkin. Järjestelmä on ainakin patenttihakemuksen mukaan käyttäjän itse kytkettävä päälle.

Putkien kautta puhallettava ilma on voimakkaasti paineistettua ja poistaa vesipisarat suurella voimalla visiirin pinnalta. Paineilman varasäiliö pitää huolen siitä, että painetta riittää kovemmallakin sateella.

Kuten näette tämän jutun aloituskuvassa, kypärän sisus on piirretty täyteen ilmaputkistoja, jotka pitävät huolen ilman virtaamisesta visiirille. Moottoripyörässä ongelmaksi saattaa tulla kompressorin ja painesäiliön sijoittaminen. Pyöräkäyttöön sopivia kompressoreita löytyy nykyään jo melko pienikokoisina, mutta miten paljon painetta järjestelmän pitää pystyä tuottamaan ja miten ison säiliön järjestelmä vaatisi?

Ne taas taitavat olla patenttisalaisuuden piiriin kuuluvia asioita, sillä epäilemättä patentin hakijoiden on pitänyt jotenkin tätä asiaa laskeskella ennen patentin hakua. Odotamme mielenkiinnolla, milloin tämä hanke ilmestyy Kickstarterin tai jonkin muun vastaavan joukkorahoitusjärjestelmän sivustolle.

Juttu julkaistiin alun perin Motouutiset.fi:ssä 30.7.2019. Ainakaan toistaiseksi kukaan ei viiden vuoden aikana ole tietääksemme rakentanut hanketta asian ympärille.