Ajomatka päättyi viime vuoden joulukuussa, eikä siitä ole muuten vielä paljoa kuulunut. Olemme odottaneet tietoa tv-sarjan trailerista, mutta onneksi Ewan McGregor kävi The Tonight Show'n Jimmy Fallonin haastateltavana. Mies antoi jutustelun aikana mielenkiintoista tietoa matkan tapahtumista.

Harley-Davidson LiveWire sähkömoottoripyörän maksimimatka latauksella on noin 235 kilometriä kaupunkiajossa. Käytännössä se tarkoitti sitä, että McGregor ja Charly Boorman ajoivat aamupäivän ja pysähtyivät sinne, mistä löysivät paikan ladata pyöriään lounastauon ja jalkojen venyttelyn aikana.

LiveWire voidaan ladata nopeasti Level 3 DC -pikalatausasemilla, mutta niitä ei taida Etelä-Amerikasta vielä kovin montaa löytyä. McGregor kertoikin heidän luottaneen ihmisten ystävällisyyteen ja ladanneen pyöriään ihmisten kotien tai yritysten normaalin verkkovirran avulla.

McGregor totesi, että esimerkiksi keskeltä Patagoniaa on turha etsiä latausinfrastruktuuria. He vain koputtelivat ihmisten oville ja kyselivät, josko voisivat ottaa heiltä virtaa. Yleensä he suostuivat siihen. "Joskus leiriydyimme heidän pihoilleen yöksi ja latasimme samalla pyörämme."

Kaksi sähkömoottoripyörää kytkettyinä lataukseen samaan virtapiiriin saattoi johtaa sulakkeiden palamiseen, joten he joutuivat välillä noloina lataamaan yhtä pyörää kerrallaan.

Kun monet olettavat, että virran loppuminen matkalla olisi suuri ongelma, sitä oli lopulta tapahtunut vain pari kertaa. McGregor kertoi, että Boormanille sitä ei ollut tapahtunut kertaakaan, mutta hänelle kerran tai kaksi. "Boorman väitti sen johtuneen vain siitä, että hän on parempi kuski", McGregor naureskeli.

Matka oli jatkunut siten, että McGregor oli istunut pyöränsä selässä, ja roikkunut käsivartensa varassa saattueauton b-pilarista avoimen ikkunan kautta.

Oheiselta Jimmy Fallonin show'n videolta selviää myös, mistä McGregor oli oppinut tämän menetelmän, ja miksi New Yorkin Hell's Angelit ovat hänelle velkaa yli viisi taalaa.

Asiasta kertoi ensin Electrek. Mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen täällä.

Aiheesta aiemmin:

Ewan McGregor ja Charley Boorman sähkö-Harrikoillaan pitkällä matkalla pohjoiseen

Etteikö sähkömootttoripyörästä ole seikkailuihin: 15 000 kilometrin matka Zerolla Marokosta Kapkaupunkiin