Indian Appaloosa v2.0 perustuu Scout Bobberiin.

Indian Appaloosa v2.0 perustuu Scout Bobberiin.

Baikal Mile, jolla nimellä kisa tunnetaan, järjestettiin ensi kertaa viime vuoden maaliskuussa, ja jatkossa se on luvattu järjestää vuosittain. Kisa ajetaan Baikal-järven jäällä, ja on tietysti ainutlaatuinen lajissaan, koska tapahtumapaikkana on Siperia ja sen äärimmäiset sääolosuhteet.

Kisaa ajetaan sekä 1/8 mailin että mailin mittaisilla jääradoilla. Paitsi kiihdyttelyä, luvassa on myös stunt-ajoa, driftausta, flat trackia ja freestyle-motocrossia.

Olosuhteet ovat äärimmäiset, päiväsaikaan luvassa on -20° pakkasia, jotka yöaikaan yltyvät jopa -40° asti.

Appaloosa v2.0.

Appaloosa v2.0.

Ajossa käytettävän Appaloosan on rakentanut Brice Hennebert alunperin vuoden 2019 Sultans of Sprint -sarjaan. Pyörä on modifioitu jääolosuhteita ja Siperian karuja olosuhteita varten, ja mukana hommassa ovat myös Akrapovič, Beringer Brakes, Dunlop Europe, Evok3 Performance, Motorex, Öhlins ja viritysohjeita antanut Flybike.

Pyörässä on mm. luotettavammaksi päivitetty NOS-järjestelmä (dityppioksidin syöttö kiihdytysvaiheessa),  moottorin liiallisen jäähtymisen estämiseksi aukkoa katteen edessä on pienennetty, ja moottorin sivuille katteeseen on lisätty pienet jäähdytysilman sisäänmenoaukot.

Pyörään on lisätty Öhlins Racingin ohjausiskunvaimennin ajostabiiliuden lisäämiseksi kovemmissa nopeuksissa.

Kuljettajana kisassa toimii Sultans of Sprintin mestaruuden voittanut Sébastien Lorentz, joka ajaa Appaloosalla ensi kertaa jäällä.

Matkaa Siperiaan ja tapahtumia Baikal-järvellä voi seurata sosiaalisen median kanavissa hashtagilla #IndianxWorkhorse.

Lähde: Indian.

Matkaan!

Matkaan!