Tällä hetkellä Yamahalla on tarjolla vain yksi versio Ténéré 700:stä, vaikka asiakkaat voivat tietysti tehdastilauksena räätälöidä pyöräänsä erilaisin optioin ja lisävarustein tosi monipuolisesti.

Vakoiltujen dokumenttien mukaan tulossa on perus-Ténérén rinnalle Ténéré 700 Rally -versio, jonka pitäisi olla selväpiirteisesti erotettavissa omaksi mallikseen. Siinä missä "vanha" Ténéré 700 tunnetaan tehtaansisäisesti mallinimellä XTZ690, uuden tunnus on XTZ690D-B. Malli on aivan äskettäin tyyppihyväksytty Euroopassa omaksi mallikseen, mikä ennustaa sitä, että myynti voi alkaa piankin.

Siitä ei vielä ole tietoa, mikä erottaa Ténéré 700 Rallyn normaali-Ténéréstä. Dokumentin rajoitettujen tietojen muassa oli tieto siitä, että pyörässä on saman verran tehoa, eli 54 kW / 72 hv ja saataville tulee myös A2-korttiin sopiva 35 kW / 47 hv versio. Myös melutaso on sama, mikä viittaa siihen, että siinä ei ole asennettuna Akrapvocin vaimenninta. Myös märkäpaino on sama, 204 kg ja ulkoiset mitat myös.

Se ei ilmeisesti ole siten korkeampikaan kuin alkuperäinen malli, joten millä tavalla se sitten konkreettisesti eroaa, jää nähtäväksi. Kyse saattaa olla väriteemasta, tai jostain muusta, mutta asia selvinnee piakkoin. Bennetts-sivustolla arvellaan, että kyse on rajoitetun valmistuserän tuotteesta. Kyse saattaa olla myös elektroniikan määrästä, sitä voi olla vähemmän, jos se on suunnattu karumpaan käyttöön.