Mittaristo.

Mittaristo.

Yhdysvaltalaisen Unagi-sähköpotkulaudan valmistaminen rahoitettiin alun perin joukkorahoituksella ja julkistettiin vuonna 2018. Unagin muotoiluun ja käyttömukavuuteen on kiinnitetty paljon huomiota, samoin käyttökokemuksen laadukkuuteen.

Sähköpotkulaudat voivat hyvin korvata julkisen liikenteen ja oman auton käyttöä lyhyillä välimatkoilla.

– Lähdimme liikkeelle ihanteellisesta henkilökohtaisesta liikkumavälineestä. Lopputuloksena on kevyt, kannettava ja nopea sähköpotkulauta, jossa yhdistyvät toisiinsa suorituskyky ja tyylikkyys. Nämä ominaisuudet yhdessä erottavat meidät muista vaihtoehdoista eikä matkaajien tarvitse enää tyytyä vuokraskuutteihin, väittää Unagin perustaja ja toimitusjohtaja David Hyman.

Unagin keskeisenä ajatuksena on, että laadukas skuutti on enemmän kuin vain liikkumisväline – se on nuorekas ja trendikäs elämäntapa. Siksi Unagi on myös monien vaikuttajien valinta. Heihin lukeutuvat muun muassa Billie Eilish, Kendrick Lamar, Halsey, Steve Aoki ja Lizzo.

Niin sanottu mikroliikkuminen tarkoittaa lyhyiden etäisyyksien matkustamista, jolloin esimerkiksi yksityisautoilu ja julkinen liikenne on hankalaa ja hidasta. Tällaisilla etäisyyksillä sähköpotkulauta tarjoaa oivallisen vaihtoehdon ollessaan selvästi kävelyä nopeampaa. Toisaalta Unagi kulkee mukana myös julkisissa kulkuneuvoissa polkupyörää helpommin, joten myös välietapit ja kävelymatkat sujuvat Unagilla huomattavasti nopeammin. Kaupunkien keskusten ja lähiöiden kasvaessa mikroliikkumisen tarve vain kasvaa.

Unagi taittuu helposti ja mahtuu pieneen tilaan.

Unagi taittuu helposti ja mahtuu pieneen tilaan.

Unagin suorituskyky perustuu sekä tehokkaaseen kaksoismoottoriin että kevytrakenteiseen runkoon. Hiilikuidusta, magnesiumista ja konetyöstetystä alumiinista valmistettu runko tarjoaa kestävän, mutta kevyen rakenteen. Lisäksi 450 watin teholla toimiva kaksoismoottori liikuttaa skuuttia ja ajajaa vauhdikkaan vaivattomasti myös ylämäissä. Unagista ei roiku turhia johtoja, ja kojelauta takaa helpon hallittavuuden.

Unagi-sähköpotkulauta kulkee niin tasaisella kuin mäkisilläkin alueilla. Patentoitujen 7,5 tuuman täyskumisten ja puhkeamattomien reikäpyörien ansiosta skuutti ei välitä pienistä töyssyistä ja kumpareista, vaan tarjoaa pehmeän ja hallitun ajokokemuksen. Kahden elektronisen lukkiutumattoman jarrun ansiosta skuutti myös pysähtyy tehokkaasti ja turvallisesti.

Yksi Unagin keskeisistä ominaisuuksista on sen kannettavuus. Vain noin 11 kilogrammaa painava sähköpotkulauta on kevyt kantaa mukana. Unagilla on myös patentoitu yhden klikkauksen saranajärjestelmä, jonka ansiosta käyttäjä voi taittaa ja lukita skuutin helposti kannettavaan muotoon. Vastaavasti ajokuntoon Unagi taittuu hetkessä lukituksen poistavan napinpainalluksen myötä.

Unagi E500 -sähköpotkulauta tulee saataville maaliskuussa 1 190 euron suositushintaan Elisan, Verkkokauppa.comin ja muiden hyvin varusteltujen jälleenmyyjien kautta. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron.

Unagi.

Unagi.