Lehtitietojen mukaan Hailwoodin elämästä kertovan elokuvan pääohjaajana toimii Robert Connolly, joka tunnetaan sellaisista elokuvista kuin The Julian Assange Story, Paper Plane, and The Turning. Eric Bana toimii paitsi käsikirjoittajana ja pääosan esittäjänä myös apulaisohjaajana ja hänen Pick Up Truck Pictures -yhtiönsä tuottaa elokuvan yhdessä Connollyn Arenamedian kanssa.

Eric Bana tunnetaan mm. sellaisista elokuvista kuin Munich, Troija, Chopper, The Time Traveler's Wife ja Dirty John -tv-sarjasta. Hänen uransa on ollut varsin monipuolinen ja laaja, ja hän on myös innokas motoristi, kuten jutun aloituskuva todistaa.

Mike "The Bike" Hailwood oli 1960-luvun legendaarinen kisakuljettaja. Hän oli ensimmäinen Mansaaren ajojen historiassa, joka voitti kolme kisaa viikon aikana. Hän otti voitot sekä 125-, 250- että 500-kuutioisten luokissa. Lisäksi hänestä tuli ensimmäinen, joka koskaan voitti neljä 500-kuutioisten maailmanmestaruutta peräkkäin. Hän voitti mestaruuksia, ajoi maailmanennätyksiä ja lopetti moottoripyörillä kilpaa ajamisen 1967 ja siirtyi kisaamaan autoilla. Hän päätyi kolmanneksi Le Mansin 24 tunnin kisassa kolme vuotta sen jälkeen, kuin mitä kuvataan elokuvassa Ford vs. Ferrari.

Tuleva elokuva kertoo Hailwoodin siitä elämänvaiheesta, kun hän yritti tehdä Ducatilla paluuta moottoripyöräkilpailuihin 1978. Hailwood pyrki elvyttämään uraansa palaamalla maailman vaarallisimpana pidettyyn kilpailuun, jossa jo siihen mennessä oli kuollut 151 ihmistä vuodesta 1907 lähtien, eli Mansaaren ajoihin. Kisa järjestetään katukisana tavallisilla kaduilla ja teillä, joissa virhemarginaalit ovat pienet.

Hailwood, joka kerran keskeytti oman kisansa kiskoakseen palavan kanssakilpailijan tämän Formula 1 -autosta pelastaakseen hänen henkensä, kuoli lopulta traagisesti 40-vuotiaana tyttärensä kanssa kuorma-auton törmättyä heidän kulkuneuvoonsa, kun he olivat ajamassa ravintolaan.

– Olemme äärimmäisen innostuneita siitä, että Eric Bana ja Robert Connolly ovat ottaneet Miken tarinan ja tekevät elokuvan hänen historiallisesta comeback-voitostaan, Hailwoodin leski Pauline Hailwood heidän hänen poikansa David kertovat. – Olemme ilahtuneista siitä, että Eric Bana, näyttelijä, jolla on valtava intohimo ja tietämys moottoriurheilusta sekä Miken urasta, esittää Mikeä.

Tulevan elokuvan toteutusaikataulu ei vielä ole tiedossa. Aiheesta lisää Slashfilmin sivuilla täällä.